Yavuz ALATAN / ANKARA

Birbirlerini ‘’Paralelci’’ ilan edip, cemaate ''Parsel parsel arsa satmakla'' suçlayan Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, iki yıl önce cemaate yakın bir kuruma ait ilköğretim okulunu birlikte açtıkları belirlendi.

23 Ekim 2013’de Atlantik Eğitim Kurumları bünyesindeki Hacı Sadık Badak İlköğretim okulunun açılış töreninde konuşan Arınç,’’Biz çocuklarımızı bizlere ve vatana bağışlayan onlara iyi bir eğitim veren bu kurumlardan çok memnunuz’’ dedi.

GÜLEN’E TEŞEKKÜR

Arınç isim vermeden Fethullah Gülen’e de teşekkür etti ve ‘’Mevcudiyetine vesile olan, başta eğitim hizmetlerini bize hedef olarak gösteren, yurt dışında da eğitim hizmetlerinde fikri öncülük yapan değerli büyüğümüz olmak üzere, bu okullara maddi manevi katkı sağlayan, Türkiye’de örnek gösterilecek bir eğitim hizmetini başlatan herkesten Cenab-ı Hakk ebeden razı olsun.” dedi.

Melih Gökçek de, "İki torunum var, ikisi de burada okuyor. İnşallah bu okuldan mezun olurlar. Değerli büyüğümüzün hakkını ödeyemeyiz’’ diyerek Gülen’e atıf yaptı. Okulun 2011 yılındaki temel atma törenine de, YÖK eski Başkanı ve Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan ile TRT eski Genel Müdürü Samsun Valisi İbrahim Şahin katılmıştı.