Ankara


TSK'daki Özel Kuvvetlerin en seçkin subayı ve 3 adet üstün cesaret ve feragat madalyasına sahip tek isim olan Ergenekon davası sanığı Albay Levent Göktaş'a yönelik kumpas, 6 yıl sonra çöktü.

Çöp kutusunda bulunan yırtılmış bir kağıt parçasından yola çıkan dönemin Ergenekon savcıları, Albay Göktaş'ın cezaevinden kaçırılma planı yapıldığını öne sürüp 16 kişi hakkındaki soruşturma başlatmıştı. Soruşturma diğer savcılar tarafından 6 yıl sonra tamamlandı, şüpheliler hakkında kanıt bulunamadı ve takipsizlik kararı verildi.

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, Avukat Serdar Özürk'ün bürosunda 5 Haziran 2009'da yapılan aramada, çöp tenekesinden çıktığı öne sürülen yırtılmış bir kağıttan yola çıkarak, Albay Göktaş'ın cezaevinden kaçırılması ile ilgili plan yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı. İddiaya göre Ergenekon davası tutuklusu Göktaş hastaneye sevki sırasında kaçırılacak, bu plana bir iş adamı maddi destek sağlayacak, avukatlar da yardımcı olacaktı.

Savcılığın 6 yıl süren soruşturmasında iddiaları destekleyecek bir delil bulunamadı. Suçun yasal  unsurlarının oluşmadığı kararına varıldı. Şüphelilerin iletişim tespit tutanakları da incelendi ancak olayla ilgili suç unsuru bulunamadı ve tüm şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verildi.

O MADALYAYA SAHİP TEK ASKER

1959 Tokat doğumlu olan Albay Göktaş, teröristbaşı Öcalan'ın Suriye"den çıkarılması ve Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinde görev aldı. Genelkurmay Özel Kuvvetler MAK birliğinde de görev yaptı. TSK'da 3 adet üstün cesaret ve feragat madalyasına sahip tek isim oldu. 7 Ocak 2009'da Ergenekon soruşturması nedeniyle gözaltına alınıp tutuklandı. 5 yıl sonra Mart 2014'te tahliye edildi.

PKK ile çok sayıda çatışmaya girdi, 6 ay boyunca mağarada yaşayarak arazide kaldığını Ergenekon savunmasında fotoğraflarla anlattı. TSK'da yüksek atlama serbest paraşütçü, dağ ve sualtı komandosu olan ilk ve tek subay ve en çok üstün cesaret ve feragat madalyası ve takdirname sahibi asker oldu. 6 adet üstün birlik yetiştirme beratı, 180 adet takdirname aldı. Gazi Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini de bitirdi. İngilizce, Rusça ve Arapça bilen Göktaş için dönemin Makedonya Genelkurmay Başkanı "Benim hocamdır, hayran olduğum ve örnek aldığım subaydır" demişti.