Ali Ekber ERTÜRK/ ANKARA

AKP ile CHP arasından başlatılan ancak başarısızlıkla sonuçlanan koalisyon görüşmeleriyle ilgili çarpıcı bir iddia konuşuluyor. İddiaya göre Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, zirvede “koalisyon görüşmelerine resmen geçilmesinde” anlaşıp el sıkıştılar ancak görüşmelere AKP adına katılan Saray’ın adamları o an anlaşmayı bozdular.

SARAY’IN ADAMLARI TOKALAŞMAYI BOZDU

Kulislerde konuşulan iddiaya göre, koalisyon için 3 kez bir araya gelen Başbakan Davutoğlu ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun görüşmeleri oldukça olumlu geçti. Hatta Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu, bu olumlu görüşmenin etkisiyle, “Koalisyon görüşmelerine resmen başlamak” üzere el sıkıştılar. Ancak liderler tam tokalaşırken masada bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adına görüşmelere katıldığı savunulan dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik araya girerek, “Buna koalisyon görüşmesi demeyelim de ön görüşme diyelim” deyince her 2 liderin elini havada bıraktı.

DAVUTOĞLU ŞAŞIRMIŞ!

Davutoğlu’nun bu müdahale karşısında hafif bir şaşkınlık geçirdiği, Kılıçdaroğlu’nun da, “Anlaşıldı, Saray bu koalisyonu kurdurmamak için çabalayacak” yorumunu yaptığı öğrenildi.

Beşir Atalay, Bülent Arınç'ın sözlerine yanıt verdi

Beşir Atalay, Bülent Arınç'ın sözlerine yanıt verdi