Ali EKBER ERTÜRK / ANKARA

Çekimleri Ankara’nın ünlü Çinçin Mahallesi’nde bulunan  Polis Amca Ortaokulu‘nda gerçekleşen AB destekli spot filmi, ünlü Çinçin semtini bir kez daha gündeme taşırken, “ayrımcılık” tartışmasını da beraberinde getirdi.

YANLIŞ YÖNLENDİRİR’ DİYE VETO EDİLDİ

36 saniyelik spot film, çekimlerin yapıldığı “Polis Amca Ortaokulu” ile buz pateni pistinin görüntüleri eşliğinde başlıyor. Sözlü olarak da, “Bu mahallede çocuk olmak buz üstünde yürümeye benzer. Uzanan her dost eli ayakta kalmak için umut verir. Sizlerin küçücük bir çabası, onlar için fark yaratır” ifadelerine yer veriliyor.



‘EĞİTİM HAYATTIR’ SLOGANI: RTÜK uzmanları hazırladıkları raporlarında, bu spot filmin eğitim anlamında farkındalık yaratabileceğini savunarak, TV’lerde yayınlanabileceği önerisinde bulundu. Ancak Üst Kurul toplantısında, spot filmin, Çinçinli çocuklara yönelik “ayrımcılık” tartışmasına neden olabileceği ve Çinçinli çocukları “yanlış yollara sürükleyebileceği” tartışmaları yaşandı. Yapılan oylama sonucu, bu spot filimin amacına ulaşmaktan ziyade tersi bir etkiye neden olabileceği belirtilerek, yayınlanmaması yönünde karara varıldı.

AKP’LİNİN EŞİ: Proje MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Genel Müdür Funda Kocabıyık ise AKP İzmir Milletvekili adayı Hüseyin Kocabıyık’ın eşi. Felsefe öğretmeni olan Funda Kocabıyık’ın son yıllarda bürokrasi basamaklarını hızla tırmanması dikkat çekti.