Hükümet, 3 müsteşarı, yandaş işadamının madenine karşı çıkanları ikna etsin diye Artvin’e gönderdi. Yöre halkı, “Bize madenin yararlarını anlatmanız komik” dedi ve başlıktaki soruyu sorup ekledi: Cerattepe için nöbete devam edeceğiz



HALKLA ASKERİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİLER
Mehmet Cengiz’in madenini istemeyen yöre halkı dün yapılan toplantıya katılmak istedi. Ancak jandarma engeliyle karşılaştı. Çevreciler bir süre yolu trafiğe kapadı. Tepkiler üzerine salona alınan yöre halkı, Müsteşar Kavaklı’nın “Cerattepe’nin sonunu getirir” diye eleştirilen madeni nasıl övdüğünü dinledi.

İktidara yakın işadamı Mehmet Cengiz’in Artvin Cerattepe’deki altın ve bakır madeni kurmasına tepkiler sürüyor. Hükümet ise halkı maden için ikna etmeye çalışıyor. Dün de 3 bakanlığın yetkililerinin katılımıyla‘ikna toplantısı’ düzenlendi. Toplantıya, Vali Kemal Cirit, AKP’li vekil İsrafil Kışla da katıldı. Toplantıda konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nevzat Kavaklı, madenin kamu yararı olduğundan bahsetti. Kavaklı, “Yer altı kaynaklarını kullanarak refah seviyesini artırmak mümkün” dedi. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ise, bilimsel veriler ışığında madencilik faaliyetine karşı çıktıklarını belirterek şu cevabı verdi:



‘1700 AĞAÇ KESİLDİ...’

“Bize madenin yararlarını anlatmanız üzücü ve komik. Bin 700 ağaç kesildi, ardından. 2011’de Orman Bölge Müdürlüğü rapor veriyor, ‘Madencilik olamaz’ diyor. 2015’te ise ‘Kamu yararı olduğu’ yönünde rapor veriliyor. Mehmet Cengiz’in cebi kamu yararı mıdır? Artvin bir dünya cennetidir. Artvin S.O.S veriyor. Madencilik yapılamayacağı ispatlandı.” Yöre halkı doğa için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. (DHA)