İstanbul'da bugün öğle saatlerinden sonra beklenen kar yağışlarının akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek 02 Ocak 2016 Cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin edildi. Uzmanlar İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 30 santimi geçebileceğini belirtiyor.

FOTO: DHA-ARŞİV / Kar yağışının en yoğun beklendiği illerin başında İstanbul geliyor.


Türkiye’nin dün akşam saatlerinden sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü.

 

Bugün; Ülkenin kuzey iç ve doğu kesimlerinde görülmesi beklenen kar yağışlarının; Marmara'nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı öngörülüyor.

31 Aralık Perşembe; Kuzey iç ve doğu kesimlerde görülmesi beklenen kar yağışlarının; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Balıkesir'in kuzeyi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor.

01 Ocak 2016 Cuma; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Akdeniz bölgesinde görülmesi beklenen yağışların; İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı bekleniyor.

02 Ocak 2016 Cumartesi günü; Yağışlı sistemin Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor.”

İSTANBUL’DA ÇARŞAMBA KUVVETLİ KAR YAĞIŞI


İstanbul'da 30 Aralık Çarşamba günü öğle saatlerinden sonra beklenen kar yağışlarının aynı gün akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek Cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar sağanakları şeklinde devam edecek.

KAR KALINLIĞI 30 SANTİMİ GEÇECEK


Kar yağışıyla birlikte rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yer yer tipi olayı bekleniyor. Uzmanlar; Beylikdüzü, Terkos, Çatalca, Elmalı gibi bölgelerde kar kalınlığının 30 cm'yi aşacağı tahmininde bulundular.

Hava sıcaklıklarının Çarşamba gününden itibaren ülke genelinde hissedilir derecede (8-15 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Ülke beklenen kar yağışları ve soğuk hava nedeniyle başta ulaşımda aksamlar olmak üzere buzlanma, don ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

AJANSLAR