Milli Güvenlik Kurulu, (MGK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda saat 15:00'da toplanacak. Cumhurbaşkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamada Erdoğan'ın MGK üyelerine iftar da vereceği açıklandı. Yani toplantının en az 7 saat süreceği de ilan edilmiş oldu.

MASADA SURİYE VAR!

MGK'nın gündeminin ana maddesini ise Suriye'deki gelişmeler oluşturuyor. Kulislerde TSK'nın bölgeye olası bir müdahaleye karşı olduğu konuşuluyor.

TSK, DESTEK KONUSUNDA DA İSTEKSİZ

TSK'nın IŞİD ve Esad rejimi ile mücadele eden Suriyeli muhaliflere destek verme konusunda da isteksiz olduğu bildiriliyor. IŞİD mevzilerinin Fırtına toplarıyla ya da havadan bombalanması, muhaliflere lojistik destek verilmesi gibi adımlar için de yeni Meclis’in tavrı bekleniyor.

İSTİFA İDDİASI

Kulislerde konuşulan en çarpıcı iddia ise tüm bu'baskılara' karşı Genelkurmay Başkanı'nın istifa restini çektiği yönünde.

İddialara göre Suriye’nin Cerablus kentine girilmesi ve 90 kilometrelik güvenlik hattı oluşturulması kararı, seçimden önce gündeme geldi. Hükümetin baskısı karşısında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, sağlık sorunlarını bahane ederek rapor aldı. Ancak hükümet, seçimden sonra Suriye’yi yeniden gündeme getirdi. 30 Ağustos’ta görev süresi dolacak Özel Paşa, kararı yeni komutanın vermesini istiyor. Özel’in hükümetin baskı dozunu artırması ihtimaline karşı istifa kozunu masada tuttuğu iddialar arasında.

Özel Paşa istifaya hazırlanıyor

Özel Paşa istifaya hazırlanıyor


 

Başbakan Davutoğlu koalisyon çalışmaları ve Suriye hakkında konuştu

Başbakan Davutoğlu koalisyon çalışmaları ve Suriye hakkında konuştu