FOTO: CİHAN


Ali Ekber ERTÜRK/ ANKARA

Daha önce de RTÜK üyeliği yapan ardından AKP milletvekili seçilen Yerlikaya, yeniden RTÜK’e döndü ve bu kez Başkan oldu.

Yerlikaya, RTÜK’teki ilk görev sırasında yayınlarla ilgili değerlendirmeleriyle tartışma yaratmış ve “RTÜK’ün en muhafazakarı” olarak nitelenmişti. Yerlikaya 2009’da Aysun Kayacı’nın bir reklamındaki öpüşme sahnesinin ‘’Çok şehvetli” olduğunu öne sürüp ceza istedi. Kurul bu isteği reddedince de, yazdığı muhalefet şerhinde reklam filmindeki sahneyi ‘’ Kadın (Aysun Kayacı), usul usul ve şehvetle karşısındaki erkeği öpmektedir. Kadın, cinselliği çağrıştıran davetkâr bir duruştadır’’ diye tanımlamıştı.

BEHZAT Ç.’YE DE KIZDI


Yerlikaya, Behzat Ç. adlı dizi için de, “Behzat Ç. isimli polis karakteri, içki içen, gündüzleri ise sorguladığı kişilere işkence yapıp küfür eden bir kişidir. Konuşma tarzının, çocuklar ve gençler tarafından kolaylıkla rol model alınacağı ve taklit edileceği kuvvetle muhtemeldir” demişti.

Aşk-ı Memnu dizisi, Dolce-Gabbana reklamı, bikinili Shakira klibi gibi birçok konuyu RTÜK gündemine getiren Yerlikaya, ‘’Müstehcen” ya da “Gençlerin ruh halini bozar” gerekçesiyle ceza istemişti. Yerlikaya, Show TV'deki ''Melekler Korusun'' adlı dizinin bir sahnesinde bira şişesi görüntüsüne de ceza verilmesini önermişti.

Seren Akıska’nın RTÜK tarafından yasaklanan klibi