FOTO:Cihan


Kamil ELİBOL/ANKARA

MHP'de muhaliflerin, blok olarak hareket etmesi halinde, Devlet Bahçeli’nin yeniden aday olmayacağı ve 14 Kasım’da Başkanlık Divanı’na alıp, Genel Başkan yardımcısı olarak görevlendirdiği Gaziantep milletvekili  Ümit Özdağ’ı, Genel Başkanlığa aday göstereceğini öne sürüldü.

Partiyi olağanüstü tüzük kurultayına götürmek isteyen muhalif kanadın yeterli imzayı toplamaları halinde Bahçeli’nin 18 yıldır oturduğu koltuğunu bırakacağını konuşuluyor. SÖZCÜ’ye bilgi veren MHP kaynakları “Devlet Bey, 2005’de kendisine rakip olan ve partiden ihraç ettiği Ümit Özdağ’ı yıllar sonra önce milletvekili  yaptı, sonra MYK’ya ardından Başkanlık Divanı’na aldı. Bu süreç MHP açısından çok alışık olunan bir durum değil. Genel Başkanlık koltuğunu Ümit Özdağ’a bırakabilir” dediler.

HATAY’A GÖNDERDİ

Muhalifler, Bahçeli’nin 14 Kasım’da Tuğrul Türkeş’ten boşalan Genel Başkan Yardımcılığı’na getirdiği Ümit Özdağ’ı Rusya ve Esad güçlerinin bombaladığı Türkmenlere ilişkin Suriye sınırındaki Yayladağı’na göndermesinin de “anlamlı” olduğunu vurguladılar.

Ümit Özdağ, 2005 yılında MHP Genel Başkanlığına aday olmuş ancak adaylığı kabul edilmemişti. Özdağ, parti üyeliğinden ihraç edildiği için 9. Olağan Kongrede aday olamamıştı. 2010’da tekrar MHP üyesi olan Özdağ, 12 Haziran 2011’de yapılan seçimlerde İstanbul’dan milletvekili adayı gösterildi ancak seçilemedi.

Özdağ, 21 Mart 2015’de yapılan MHP Büyük kongresinde Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 7 Haziran ve 1 Kasım’da ise Gaziantep milletvekili seçilip parlamentoya girdi. 14 Kasım 2015’de toplanan MYK'da da Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.