sozcu.com.tr

Aylar öncesinden İstanbul'da yapılacak miting için girişimlerde bulunan MHP İstanbul teşkilatı "engellemeler" karşısında isyan etti. "Yasak" olmasına rağmen Kazlıçeşme'de miting kararı aldı. İşte MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş'ın ağzından o engellerin hikayesi ve miting krizinde son durum...

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş İstanbul'daki MHP mitingi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul mitingi için yaklaşık 1 ay öncesinden gerekli başvuruları yaptıklarını belirten Karataş, kendilerine "olmadık engellerin" çıkarıldığını savundu. Karataş 1 ay boyunca yaşadıklarını anlattı.

YENİKAPI İÇİN BAŞVURDULAR AMA...

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanlığı 24 Nisan günü İstanbul İl Seçim Kurulu’na Yenikapı Meydanı’nda miting yapmak istediklerine dair başvuruda bulundu. Ancak seçim kurulu yanıtı 1 ay sonra 22 Mayıs tarihinde verdi. Verilen yanıt 22 Mayıs’ta Yenikapı Miting alanı ile ilgili Saadet Partisi’nin de talepte bulunduğunu bu nedenle kura çekileceği yönündeydi.

"KURA" DEDİLER "OYLAMA" ÇIKTI!

Milliyetçi Hareket Partisi yetkilileri kura çekimi diye gittikleri kurulda deyim yerindeyse şok yaşadı. MHP heyeti kendilerine açıklandığı gibi "kura değil" "oylama" yöntemi ile miting alanını belirleneceği öğrendi. Oylama sonucunda 3’e karşı bir oyla miting alanının saat 10.00 ile 14.00 arasında Saadet Partisi’ne verilmesine karar verildi.

OYLAMA BİTTİ BU KEZ ERDOĞAN ENGELİ ÇIKTI!

Miting alanı ile ilgili bir diğer sorun olarak 30 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı Fetih Kutlamaları’nda kurulacak platform gösterildi.  MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, İstanbul Valisi’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sayın başkan 31’inde sizin Yenikapı’da miting yapmanıza gerek yok. Çünkü yetiştiremezsiniz. Cumhurbaşkanı'nın fetih kutlamalarına katılımı sebebiyle kurulacak platformu kurmak ve kaldırma işlemleri uzun sürer" dediğini aktardı.



VALİ'NİN AÇIKLAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Vali'nin bu sözlerine tepki gösteren Karataş, “Bu ülke sadece Cumhurbaşkanı’na yer bulmakla yetkili valilerle kaymakamlarla seçim kurulu başkanları ile dolu. Türkiye’yi sistem ve kurallarla değil siyasi parti anlayışıyla yöneten bir Türkiye’de yaşıyoruz. İnşallah 7 Haziran’dan sonra parti kurallarının koyduğu değil devletin kuralları ile işleyen ve yönetilen bir süreç başlayacak” diye konuştu.

"MALTEPE DE OLMAZ BAKIRKÖY DE"

Yenikapı Miting Alanı’nda çıkan sorunun ardından bu kez Milliyetçi Hareket Partisi’ne iki alanda daha engel çıkarıldığı ortaya çıktı.

MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş tarafından miting yeri seçenekleri arasında yer alan Maltepe Meydanı'nın "Bağımsız adaylar da orayı istiyor" diye reddedildiği bunun üzerine talep edilen Bakırköy Adliyesi’nin yanındaki pazar alanına ise "gerekçe gösterilmeden" izin verilmediği iddia edildi.

BAŞKAN KARATAŞ İSYAN ETTİ!

Mehmet Bülent Karataş, “Valilikle vali beyle görüştük, Saadet Partisi’nin il başkanı ile görüştük , diğer müracaat eden herkesle görüşmemize rağmen hep büyük engeller çıkarttılar. Bize hiçbir şans tanımadılar. O zaman biz de dedik ki bize alan verilmiyorsa veyahut da sıkışık bir zaman dilimi içerisinde veriliyorsa biz de 31 Mayıs’ta Kazlıçeşmede’yiz dedik. Bu kararı niçin aldık? Eğer geçmişi 50 yıla dayanan siyasi bir partinin önü kesiliyorsa , kurum ve kuruluşlar parti talimatları ile yönetiliyorsa , parti talimatları ile kararlar alınıyorsa biz de milletin iradesini beyan ederek ,milletin kararıyla da biz 31 Mayıs’ta Kazlıçeşme’de miting yapacağımızı ilan ediyoruz. ” dedi.

KAZLIÇEŞME MİTİNG ALANI DEĞİL GÖZLER VALİLİKTE!

Ancak MHP tarafından "miting yapacağız" diye ilan edilen Kazlıçeşme alanı valiliğin belirlediği miting alanları arasında yer almıyor. Ancak valiliğin Kazlıçeşme'li 30 Mayıs’ta HDP'ye tahsis etmesi MHP tarafından emsallik teşkil ediyor.

"HDP YAPARSA BİZ DE YAPARIZ"

Başkan Karataş konuyla ilgili olarak ise “Devlet nasıl bir yönetim anlayışına sahip ki yasaklamış olduğu yeri HDP yaparken müsaade ediyorlar da bir başka siyasi partiye müsaade etmiyorlar.30 Mayıs’ta HDP’nin miting yaptığı yerde 31 Mayıs’ta Türk Milleti’nin yiğit evlatları haydi haydi yapar inşallah” dedi.



DUYURULARI BİLE DAĞITILDI

Açıklamanın ardından mitinge çağrının yapıldığı el ilanları dağıtıldı. Şimdi gözler İstanbul Valiliği'nin MHP'nin Kazlıçeşme hamlesine vereceği tepkide.

Abdülkadir Selvi'den tarihi AKP analizi!

Abdülkadir Selvi'den tarihi AKP analizi!



AKP’liler de CHP’ye inandı

AKP’liler de CHP’ye inandı