Bakan Nihat Zeybekci'nin, İzmir'de katıldığı toplantıda "Neden İzmir'e sık geliyorsunuz?" sorusuna,"Partimin ne genel başkanı, ne partimizin üst düzey yönetiminden hiçbir Allah'ın kulu 'İzmir'e git' demiyor bana. Egeli olmamızın da verdiği şeyle İzmir'e sempati duyuyoruz" diye cevap vermesinin ardından, "İzmir'i kurtarıcılarından kurtaracağız" demesi tepkilere neden oldu.

AÇIKLAMA GETİRMEYE ÇATIŞTI...

Zeybekci, basın toplantısında 'İzmir'i kurtarıcılarından kurtaracağız" sözüyle ne anlatmak istediğinin sorulmasına ilişkin, "İzmir'i değil, herşeyi. İzmir diye kastım asla yok. Hani var ya işin kolayına kaçmak... İşi bir kurtarıcıya sevk etmek anlamında söylüyorum. Bir kişi, 'Nihat Zeybekci kurtarsın', 'bakan kurtarsın', birine havale etmek yerine topyekün o şehrin, o işin, o konunun sahiplerinin o konuyu kurtarması anlamında söyledim. Sakın başka bir yere gitmesin" ifadelerini kullanara sözlerine açıklama getirmeye çalıştı.

ZEYBEKCİ'NİN SÖZLERİ ATATÜRK'E Mİ?

Bakan Zeybekci'nin bu sözlerinden sonra toplantıdaki herkes buz kesti. Akıllara ise Zeybekci bu sözleri "Atatürk için mi etti?" sorusu geldi. Çünkü İzmir, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 9 Eylül 1922'de Yunan işgali altındaki şehre girmesiyle düşman işgalinden kurtarılmıştır.

AA