Bugün Türkiye güzel bir haberle gururlandı.  Bu yıl Nobel Kimya Ödülü'nü, kanser konusunda çalışma yapan ve "ritmik saat" terimini bulan Prof. Aziz Sancar aldı. ‘Nobel’ konusu bir anda ülke gündemine oturunca akıllara Erdoğan’ın iki yıl önce yaptığı açıklama geldi. O yıllarda AKP Genel Başkanı olan Erdoğan, partisinin grup toplantısında ‘Eyyy Nobel, sen nasıl barış ödülleri dağıtıyorsun’ diye çıkışmıştı.

‘Eyy Nobel!’
Erdoğan,  'Barış ödülü almış olan Baradey, için ‘Şu anda askeri darbeyi gerçekleştiren hükümetin cumhurbaşkanı birinci yardımcısıdır. Ben şimdi Nobel’e sesleniyorum. Eyyy Nobel, sen nasıl barış ödülleri dağıtıyorsun ki bu kişiler askeri darbe yapanların yanında yer alıyor' demişti.

 

'Nobel'i objektif bulmuyorum' demişti...

Nobel diyoruz değil mi? Nobel kararlarını objektif mi veriyor? Asla. Bunları görüyoruz. BMGK kararlarını objektif mi veriyor? Asla... Yine söylüyorum dünya beşten büyüktür. Birleşmiş Milletler dünyayı mı temsil ediyor. Hayır. Bu beş ülke sadece Hıristiyanlardan oluşuyor. İçlerinde bir tane Müslüman ülke var mı? Tüm dünya bu beş ülkenin dudak arasına mı bakacak? Böyle bir zulüm olabilir mi? Adaletin beklendiği bir yerde adalet yok sadece zulüm var.

İşte Erdoğan'ın o sözleri:



Tebrik etse bir türlü, etmese bir türlü
Erdoğan’ın Aziz Sancar’ı tebrik etmesi halinde Nobel için geçmişte söylediği sözleri ‘unutmuş’ olacak; tebrik etmediği takdirde ise Cumhurbaşkanı kimliğiyle ‘ayıp’ etmiş olacak. Erdoğan’ın Nobel için söyleyecekleri merakla bekleniyor.