Reklamda başörtülü öğrenci “ikna odasına” alındığını ve İstanbul Üniversitesi’nde okuyamadığını söylüyor.

AKP'nin dini duyguları kullanarak oy istedeği reklam filminde türbanlı öğrenci ile konuşan öğretim görevlisinin CHP milletvekili Nur Serter’le benzerliği dikkat çekerken AKP’nin türban yasağını kaldırdığı ifade edildi. Nur Serter, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı iken YÖK’ün türban yasağına karşılık öğrencilerle konuşmuştu. Muhafazakar medyada ise bu durum “ikna odaları” olarak adlandırılmıştı. CHP İstanbul milletvekili Fatma Nur Serter, reklam filmini bir zavallılık olarak değerlendirdiğini söyledi.

AKP'nin başörtü reklamı hata dolu

AKP'nin başörtü reklamı hata dolu

Nur Serter'in açıklamaları şöyle:

"Bir zavallılık olarak değerlendiriyorum. Anlaşılan sarılacak başka ipleri kalmamış, AKP'yi 15 yıldan sonra hala türbanı birsiyasi rant olarak kullanmaya çalışan, çok zavallı duruma düşmüş bir parti olarak görüyorum.

Nur Serter, reklam filmiyle ilgili bir girişimde bulunup bulunmayacağını sorusuna "bununla ilgili yapılması gerekeni yapması gereken Cumhuriyet Halk Partisidir. Ben kişisel olarak bir şey yapmayı düşünmüyorum, sonuçta benim adım yok, bir şey yapması gereken partidir, onun da yapıp yapmadığını önümüzdeki günlerde göreceğiz" dedi.