SÖZCÜ/ANKARA

Çiçeği burnunda Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın Sarraf ile ilgili soru önergesini iade etti. Çam  Başkan Yılmaz’ı “O da Sarraf’ın önüne yattı” diyerek  eleştirdi.

Çam bir süre önce TBMM'ye önerge vererek Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'ye "TİM 22. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde 17 Aralık soruşturmasında adı geçen Reza Zarrab'a (Rıza Sarraf)  ihracata katkılarından dolayı ödül verilmiştir. Mücevher sektöründeki ödülü Zarrab almış, Zarrab'a ödülünün Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi vermiştir" dedi.

MEMNUN MUSUNUZ ?

Önergede Zeybekçi'ye ''Ödül töreninde bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, 'Eğer Zarrab'a ödül verileceğini bilseydim, o karenin içinde yer almazdım, çok üzüldüm' açıklamasına siz de katılıyor musunuz? Yoksa orada bulunmaktan ve Rıza Zarrab'a ödül vermekten memnun musunuz?" sorusu da yöneltildi. Çam, Zarrab'ın kaç atölyesi ya da fabrikası bulunduğunu, bu atölye ve fabrikaların nerede faaliyet yürüttüğünü, kaç personelin istihdam edildiğini, Sarraf'ın ne kadar vergi verdiğini ve şirketin ne zaman kurulduğunu da  sordu.

Çam SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, eski Bakan Muammer Güler’in Zarrab'ı  korumak için “Önüne yatarım” sözlerini hatırlattı ve ''O da Zarrab’ın önüne yattı” diyerek TBMM Başkanı Yılmaz’a yüklendi.

Yılmaz’ın “hakaret var” diyerek önergeyi geri çevirdiğini belirten Çam, “Tek sorduğumuz Numan Kurtulmuş’un açıklaması ile ilgili Bakan Zeybekçi’nin ne düşündüğü oldu. Burada hakaret kesinlikle yok. Yılmaz’ın bu tutumu ile milletvekillerine soru önergelerine kısıtlama getirilmiş, milletvekillerinin çalışmaları engellenmiştir. Bunu acemiliğine veriyorum” dedi.

Memur Teoman direnince devlet kazanmış!

Memur Teoman direnince devlet kazanmış!