ANKARA/SÖZCÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle avukat Umut Kılıç’ı tutuklama istemiyle mahkemeye sevk eden Savcı Kürşat Kayral, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de adının karıştığı ‘’Kayıp Trilyon’’ davasının savcısı çıktı. Kayral bu davada Gül için “Mevcut Anayasal sistem gereği, iddiaların kanıt ve unsurları tartışılmaksızın, soruşturma yapılmasına gerek olmadığına” karar vermişti.

O davadan tanıdık isim çıktı

O davadan tanıdık isim çıktı


Kayral’ın, AKP’li 4 eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonunun AKP’li Başkanının talebiyle, yayın yasağı kararı aldırdığı da belirlendi. “Haliç’te Yaşayan Simonlar’’ adlı kitabında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’i ‘’Cemaat mensubu olarak gösterdiği’’ iddiasıyla, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı hakkında 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Kayral, polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün cenazesine katılan 35 kişi hakkında 3’er yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şikâyeti üzerine gazeteci Bülent Keneş hakkında da iddianame hazırladı. AKP’li Burhan Kuzu’ya yumurta atan SBF’li üniversite öğrencileri hakkında da 4 yıl hapis istedi ancak öğrenciler beraat etti.