Fik­ret Öz­türk (sağ­dan ikin­ci), oğ­lu Ali Şa­fak Öz­türk ve eşi Nur­ten Öz­tür­k’­le bir­lik­te ote­lin­de Ka­na­da Baş­ba­ka­nı Jus­tin Tru­de­au’­yu (sol­dan ikin­ci) ağır­la­dı. 

Hayri ÇETİNKAYA

Dün­ya li­der­le­ri­ni ağır­la­yan G20’nin mer­kez ote­li Reg­num Car­ya­’nın sa­hi­bi Fik­ret Öz­türk, zir­vey­le il­gi­li ay­rın­tı­la­rı an­la­tır­ken, gün­ler­ce ilaç­sız uyu­ya­ma­dı­ğı­nı, zir­ve bi­tin­ce ra­hat bir ne­fes al­dık­la­rı­nı söy­le­di. Koç Gru­bu­’nun ener­ji sek­tö­rün­de OPET ile or­tak­lı­ğı bu­lu­nan Fik­ret Öz­türk, An­tal­ya Be­lek böl­ge­sin­de 240 mil­yon Eu­ro ya­tı­rım­la kı­sa sü­re ön­ce hiz­me­te aç­tı­ğı Reg­num Car­ya Ote­li­’n­de ger­çek­le­şen G20 zir­ve­si­nin ken­di­le­ri için pa­ra­sal ge­ti­ri­si­nin önem­li ol­ma­dı­ğı­nı be­lirt­ti. G20’nin ote­le ma­li­ye­ti ko­nu­sun­da bil­gi ver­mek­ten ka­çı­nan Öz­türk, “Ö­de­me­ler Cum­hur­baş­kan­lı­ğı­na ait. Şu an­da he­sap­lar ya­pı­lı­yor. Biz mas­ra­fı­mı­zı al­sak ye­ter, hat­ta onu da al­ma­sak olur. Bi­zim için önem­li olan ül­ke ta­nı­tı­mı­dır. Kav­ga­da yum­ru­ğun he­sa­bı ol­ma­z” de­di. Öz­türk, ote­lin ay­lık gi­de­ri­nin 3 mil­yon Eu­ro ci­va­rın­da ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, “He­sap­lar so­nu­cun­da çı­ka­cak ra­ka­mın bu­nun üze­rin­de ola­ca­ğı­nı san­mı­yo­ru­m” ifa­de­si­ni kul­lan­dı.

3 MAR­DA­N’­A DE­ĞİŞ­MEM


Öz­türk, böl­ge­de Mar­dan Pa­la­ce gi­bi da­ha lüks otel­ler var­ken ne­den ken­di otel­le­ri­nin se­çil­di­ği so­ru­su­na “Zir­ve için se­çi­mi Dı­şiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı yap­tı. Bi­zim her­han­gi bir et­ki­miz söz ko­nu­su de­ğil. Baş­ka ül­ke li­der­le­ri­nin ya­nı­sı­ra Baş­kan Ba­rack Oba­ma da he­ye­tiy­le bir­lik­te kal­mak is­te­di ama se­çi­mi biz yap­ma­dık. Reg­nu­m’­u Cum­hur­baş­ka­nı­mız Tay­yip Er­do­ğan ile bir­lik­te Türk he­ye­ti için seç­miş­ler. Ote­li­mi­zi Mar­da­ne Pa­la­ce­’a de­ğiş­me­m” di­ye ko­nuş­tu.

AJAN­LA­RI ZİR­VE­DE TEŞ­HİS ET­Tİ­LER


Zir­ve­den ay­lar ön­ce ote­le golf müş­te­ri­si ola­rak ge­len ba­zı ki­şi­le­ri, G20 zir­ve­si sı­ra­sın­da Baş­kan Oba­ma­’nın eki­bin­de gör­dük­le­ri­ni an­la­tan Öz­türk, “Müş­te­ri ola­rak ge­len ba­zı ki­şi­le­rin ajan ol­du­ğu­nu son­ra­dan an­la­dı­k” di­ye ko­nuş­tu. Otel­de Oba­ma­’nın de­ğil ama 4 da­nış­ma­nı­nın ge­ce ya­rı­sı golf oy­na­dı­ğı­nı söy­le­yen be­lir­ten Fik­ret Öz­türk, “ ABD Baş­ka­nı Ba­rack Oba­ma­’ya da ‘golf oy­na­ta­ma­dı­nı­z” so­ru­mu­za, “Biz de is­te­dik ama ken­di­si va­kit ka­lır­sa­” de­di ama öğ­ren­dim ki ken­di­si git­ti­ği hiç­bir yer­de golf oy­na­mı­yor­mu­ş” kar­şı­lı­ğı­nı ver­di.

Rus gelmezse başkası gelir


İKİ ülke arasında iplerin gerilmesinin ardından Rusya ile Türkiye arasındaki gerginliğin turizm sektörüne nasıl yansıyacağı sorumuza Öztürk, “Rus turist bizim için önemli. Ama Ruslar gelmezse başka ülke gelir” karşılığını verdi.

1 ton döner yendi


ZİR­VE­DE özel­lik­le Türk ye­mek­le­ri­ne ağır­lık ver­dik­le­ri­ni vur­gu­la­yan Fik­ret Öz­türk, li­der­le­rin en çok dö­ner, pi­de, lah­ma­cun ve bak­la­va ter­cih et­ti­ği­ni, zir­ve bo­yun­ca 1 ton dö­ner tü­ke­til­di­ği­ni vur­gu­la­dı. Öz­türk, ge­len ekip­le­rin, ‘da­ha ön­ce­ki G20’ler­de bi­ze öğ­len bir sand­viç ve­ri­lir­di, ak­şa­ma ka­dar hiç ser­vis gör­mez­dik. Tür­ki­ye­’de­ki gi­bi ik­ram hiç­bir yer­de gör­me­di­k’ de­dik­le­ri­ni ak­tar­dı.