FOTO:DHA


ANKARA-SÖZCÜ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP'nin kendisine 2023 vizyonu çizdiğini ve bu tarihe kadar iktidarda olmayı hedeflediğini hatırlatarak, ''Eğer 2023'e kadar iktidar olurlarsa, bambaşka bir Türkiye göreceğiz'' dedi. Vural 2023'e AKP ile girilmesi durumunda Türkiye'de şunların yaşanacağını öne sürdü:

"ONE MİNUTE"


2023’te beylerin vizyonu tutar iktidar olurlarsa hâlâ sivil anayasayı tartışacağız. BOP sayesinde bölge ülkeleri sayısının iki katına çıkacağını göreceğiz. Başbakanın Uganda Devlet Başkanına 'One minute' dediğini duyacağız. Kredi kartı dolayısıyla evine icra gelmeyen kimsenin kalmadığını göreceğiz.

"KAHVELERDE YER KALMAYACAK"


2023’te zenginlerin yaşadığı sitelerin etrafında dilenen yoksullara polislerin biber gazıyla müdahale ettiğini duyacağız. Boşanma oranlarının evlenme oranlarının üstüne geçtiğini göreceğiz. Kahvelerde yaşlılara yer kalmayacak, çünkü bütün kahvelerin genç işsiz üniversite mezunlarıyla dolu olduğunu göreceğiz.

"TSK ÖZELLEŞECEK"


2023’te Başbakanın çocukluk arkadaşı, askerlik arkadaşı, mahalle arkadaşı, belediyeden arkadaşı ve şoförlerinden başka hiç kimsenin milletvekili olmadığını göreceğiz.  AVM'lerin önünde bakkalların, kasapların, terzilerin dilencilik yaptığına şahit olacağız. Tüm bütçe gelirlerinin faize gittiğini, her 2 kişiden birinin işsiz olduğuna şahit olacağız. Yasama, emniyet, Türk Silahlı Kuvvetlerinin özelleştirildiğini göreceğiz.

"YAĞMUR SUYU PARALI"


Köylerde 3-5 tane yaşlıdan başka kimsenin kalmadığını göreceğiz. KDV ve ÖTV gibi vergiler yüzünden halkın isyan noktasına geldiğini göreceğiz. Bir zamanlar Afrika’da, Latin Amerika’da yaptıkları gibi, yağmur sularının bile parayla satıldığını göreceğiz.