Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir, 30 Ağustos Pazar günü, önce Atatürk Kültür Merkezi’ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi törenlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte katıldı.

ATATÜRK POSTERİ YOK

Tören bitiminde aldığı bir ihbar üzerine Sincan İlçesi Mevlana Mahallesi’ndeki Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yolunu tuttu. Emir, Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, resmi bayramlarda, okulların duvarına asılması gereken ATATÜRK posteri ve Türk Bayrağı’nın olmadığını tespit etti.

ATATÜRK BÜSTÜ HARAP

Milletvekili Emir : “Cumhuriyet’in başkenti Ankara’nın merkezinde bir okulda, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla; ülkemizi düşmanlardan temizleyen ve Büyük Taarruz Zaferi’ne arkadaşları ve kahraman askerlerimiz ile birlikte imza atan Ulu Önder ATATÜRK’ün posterinin ve şehitlerimizin kanı ile rengini alan Türk Bayrağı’mızın asılı olmadığını üzüntüyle yerinde tespit ettim. Bu manzara karşısında inanın gözlerim yaşardı” dedi.

Okulda direkte asılı olan Türk Bayrağı çok eskimiş ve yıpranmış

Ankara Milletvekili Murat Emir, uzun aramalar sonucunda okulda hiçbir görevli bulamadı. Okulun arka bahçesine geçen Emir’in, burada direkte asılı olan Türk Bayrağı’nı ve ATATÜRK büstünü görünce üzüntüsü bir kat daha arttı. Türk Bayrağı çok eski, yıpranmış ve yırtılmaya yüz tutmuştu. Yanında bulunan ATATÜRK büstü ise çok kirli ve yıpranmış durumdaydı.

CHP Milletvekili Emir : “Bu görüntüleri Ankara’nın göbeğinde bir okulda görmek beni fazlasıyla üzdü ve rahatsız etti. Eğitim kurumlarını yöneten zihniyet çok tehlikeli ve gençlerimizi eğitmekten oldukça uzaktır. Gençlerimize öğretilmesi ve benimsetilmesi gereken kutsal değerlerimizi yok saymak, en hafif deyimle geçmişimizi yok saymaktır. Bu konunun sonuna kadar üzerine gideceğim ve Milli Eğitim Bakanı’na iletilmek üzere TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vereceğim.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir, ,ilgili okulda tespitlerde bulunduktan sonra, Batıkent’teki cemevine gitti ve hayatını kaybeden Av. Ahmet Şat’ın cenaze törenine katıldı, kederli ailesine başsağlığı diledi.