Arapçeşme mahalle muhtarı Remzi Kandaz, sosyal medyada 'Kız çocuklarının akşam ezanından sonra parklarda velisi olmaksızın dolaşmasını görmek istemiyorum. Aksini davranan olursa döverim' şeklindeki paylaşımları hakkında açıklama yaptı.



Sosyal medya paylaşımında mahallede çocuk yaştaki gençlerin geç saatlerde yalnız başına parklarda sokaklarda, velilerinin gözetiminden uzak olmaları hususunda uyardığını belirten Muhtar Kandaz, "Bu iddiaları kabul etmiyorum. Kötü kişilerin ve ne yapacağı belli olmayan kişilerin zararından emin olmadığımız için mecazi manada hem severim hem döverim diye yazdım. Bu sözü art niyetli kişiler farklı yönlere çektiler. Ben şimdiye kadar çocuklarıma dahi bir tokat vurmuş değilim. Kaldı ki başkasının çocuğunu dövmek. Bugüne kadar karıncayı dahi incitmiş biri değilim. Bunu benim mahallemin vatandaşları da çok iyi bilir." dedi.
Yeni Özgecan olaylarının yaşanmaması için vatandaşlarını uyardığını kaydeden Muhtar Remzi Kandaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben öyle medyanın kastettiği gibi despot bir muhtar olmuş olsaydım 3. dönem hiçbir kimsenin kapına gidip oy istemediğim halde sağcı solcu gözetmeksizin bütün milletin teveccühünü kazanarak yeniden muhtar seçilmezdim. Onun içindir ki hiçbir ırk dil, din siyasi parti ayırt etmedin. Ben herkesi seviyorum ve kucaklıyorum. Ayrım gözetmediğim için beni yeniden muhtar seçtiler."
Parka gelen çocuk ve gençlerin yararlanması  için muhtarlık binası içinde kütüphane açtığını ifade eden Kandaz, "Mahallemizde muhtarlık binası, sağlık ocağı, ambulans alımı, işsiz gençlere iş, durumu mağdurlara yardımcı olup mağduriyeti giderme çalışması, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtulması, işsiz vatandaşlara iş temenni sağlanması, bu verdiğimiz vaatlerin birkaçı. Mahallemizde işsiz vatandaş göremiyorum. Fabrikalarda iş konusunda sosyal medyada paylaşım yapıyorum. 'Giymiyorsanız giydirin' kampanyası başlattık. 'Okumuyorsan okutun' kampanyası başlattık. Sosyal yardımlarımız bundan sonra da devam edecek." bilgisini verdi.
Muhtar hakkında yapılan haberlerle ilgili konuşan mahalle bakkalı Fatih Ayar da yapılan haberde bir art niyet olduğunu, muhtarın asla belirtildiği gibi bir adam olmadığını belirterek, "Bir abinin, bir babanın evladına yapacağı bir nasihattan başka bir şey değil." dedi.  CİHAN