RA­KİP­LE­Rİ­NE MEY­DAN OKU­DU

Ab­dur­ra­him Kars­lı, SÖZ­CÜ mu­ha­bi­ri Han­de Zey­re­k’­in so­ru­la­rı­nı ya­nıt­la­dı. Se­çi­mde hayli iddialı olan Karslı, “İs­tan­bul 1. Böl­ge’­den ra­kip­le­rim Do­ğu Pe­rin­çek ve İd­ris Gül­lü­ce. Ne­den mil­let bun­la­ra oy ver­si­n” diye konuştu.

Hande ZEYREK

Hu­kuk Pro­fe­sö­rü Kars­lı “Er­do­ğan şu an­da iz­li­yor. AK­P’­nin tek ba­şı­na ik­ti­da­ra ge­le­me­ye­ce­ği­ni an­lar­sa, se­çi­mi ip­tal eder. Gü­ney­do­ğu­’da­ki se­çim gü­ven­li­ği­ni ba­ha­ne ede­bi­lir ya da Su­ri­ye ile sa­va­şa gi­re­bi­li­r” de­di... Kars­lı mil­le­tin if­las et­ti­ği­ni be­lir­te­rek “Ko­alis­yon mev­cut du­rum­dan da­ha kö­tü ola­ma­z” tes­pi­ti­ni yap­tı.

İşte o sözler

Mer­kez Par­ti Ge­nel Baş­ka­nı ve İs­tan­bul 1. Böl­ge Mi­let­ve­ki­li Ada­yı Prof. Dr. Ab­dur­ra­him Kars­lı SÖZ­CÜ­’ye çar­pı­cı açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. Ocak ayın­da ver­di­ği rö­por­taj­da AKP se­çi­me ka­dar ka­rı­şa­cak yo­ru­muy­la Bü­lent Arınç ve Me­lih Gök­çek kav­ga­sı­na dik­kat çe­ken Kars­lı, AK­P’­nin iki gru­ba ay­rıl­dı­ğı­nı, Gök­çe­k’­in ise yol­suz­luk so­ruş­tur­ma­sı ge­çi­re­ce­ği­ni söy­le­di. Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğa­n’­ın ya­kı­nın­da olan her­ke­sin vic­dan aza­bı çek­ti­ği­ni an­la­tan Kars­lı “İ­nanç­lı ve vic­dan­lı bir in­sa­nın, öbür ta­raf­ta aç bir Re­cep am­ca var­ken, 2 bin oda­lı bir sa­ra­yın ya­nı­na bir de yav­ru sa­ray ya­pan­dan ko­şa­rak kaç­ma­sı ge­re­k” de­di.

“AK­P’­li­le­ri iyi ta­nı­rım. Bur­han Ku­zu ile ay­nı üni­ver­si­te­de ça­lış­tık. Hü­se­yin Çe­lik ile ay­nı ev­ler­de kal­dı­k” di­yen hu­kuk pro­fe­sö­rü Kars­lı­’nın çar­pı­cı açık­la­ma­la­rın­dan sa­tır baş­la­rı şöy­le:

VATANDAŞ İFLAS ETTİ

Ön­ce ül­ke­mi­zin du­ru­mu­nu or­ta­ya ko­ya­yım: Bi­zim mil­le­ti­miz şu an­da müf­lis hal­de. Bun­dan da­ha kö­tü bir hal ola­maz. Koa­lis­yon Tür­ki­ye­’de bir­lik­te­li­ğin önü­nü aç­mış­tır. Şu an­da Tür­ki­ye tek par­ti ik­ti­da­rı de­ğil tek adam ik­ti­da­rı­na gel­di. “Ai­le Dev­le­ti­”ne dö­nüş­tü. Koa­lis­yon bun­dan bin kat da­ha iyi­dir. Keş­ke bu hü­kü­me­tin bun­ca za­man bir koa­lis­yon or­ta­ğı ol­say­dı. Ba­zı şey­le­ri en­gel­ler­di. Koa­lis­yon mev­cut du­rum­dan da­ha kö­tü ola­maz.
CUMHURBAŞKANI şu an­da iz­li­yor. Eğer araş­tır­ma­lar AK­P’­nin tek ba­şı­na ik­ti­dar ola­ma­ya­ca­ğı­nı gös­te­rir­se se­çi­mi ip­tal eder­ler. Ağ­rı­’da­ki gi­bi bir­kaç oyun da­ha çe­vi­rip “Gü­ney­do­ğu­’da se­çim gü­ve­ni­li­ği yo­k” de­yip ip­tal ede­bi­lir­ler. Su­ri­-
ye­’y­le sa­va­şa so­ka­bi­lir­ler. “Mu­su­l’­da biz de va­rı­z” de­yip, bir­kaç as­ker yol­la­ya­bi­lir­ler. Öte yan­dan se­çim mus­lu­ğu da
AK­P’­nin elin­de. İs­te­di­ği gi­bi ki­me o mus­luk­tan ne ka­dar ve­re­ce­ği­ne gö­re şe­kil­le­nir du­rum­lar.

GÖK­ÇEK HAP­SE Gİ­RE­CEK

BEN bu­gü­ne ka­dar ne söy­le­dim­se AK­P’­ye yö­ne­lik Al­lah be­ni ya­lan­cı çı­kar­ma­dı. Çün­kü ben hu­kuk­çu­yum komp­lo te­ori­si ku­ra­mam, va­ka­la­ra ba­ka­rak so­nu­cu söy­le­rim. AKP iki­ye ay­rı­lı­yor. Bü­lent Arınç ve eki­bi di­ye­cek ki “Biz dü­rüs­tüz. Ak­çe­li iş­le­re ka­rış­ma­dık.” AK­P’­de dü­rüst ol­ma­yan­la­rın içe­ri gir­me­si­ni is­te­yen­ler var. Tay­yip Bey de as­lın­da di­ğer gru­bun içe­ri gir­me­si­ni is­ti­yor ama “ko­nu­şur­sak sı­ra bi­ze ge­le­ce­k” di­yor. İkin­ci grup ak­çe­li iş­le­re bu­la­şan Me­lih Gök­çek gru­bu. Bü­lent Arınç ve gru­bu­nun Me­lih Be­y’­e sal­dır­ma­sı de­mek Tay­yip Be­y’­i de göz­den çı­kar­ma­sı de­mek. Onun için bu dö­nem­de sa­de­ce Me­lih Be­y’­in gru­bun­dan de­ğil Bü­lent Arınç gru­bun­dan da bir ki­şi yok lis­te­de. Sa­de­ce 1-2 ta­ne sus pa­yı Da­vu­toğ­lu­’na ver­di­ler. Bir kaç ta­ne Nu­man Kur­tul­muş, bir kaç aday Sü­ley­man Soy­lu ko­ya­bil­di. Onun dı­şın­da ta­ma­mı Tay­yip Be­y’­in aday­la­rı­dır.
7 HAZİRAN son­ra­sı ola­cak şu, Me­lih Gök­çek ve et­ra­fın­da­ki kir­li iş­le­re bu­laş­mış olan­lar, hap­se gi­de­cek. Bir de bu iş­le­re ka­rış­ma­yan­lar var ama hır­sı­zı gö­rüp hır­sız var de­me­diy­sen he­le ki bir ma­kam­day­san sen de hır­sız­sın de­mek­tir. Gök­çe­k’­in oğ­lu lis­te dı­şı kal­dı çün­kü Gök­çek se­çim son­ra­sı yar­gı­la­ma­lar­da içe­ri gi­re­cek olan adam. Gök­çek’in hap­se gi­re­ce­ği plan­la­nı­yor.
AKP’LİLERLE An­ka­ra­’da otu­rup ko­nu­şu­yo­rum. İn­san vic­da­nen ada­let ve ah­lak is­ter. Bun­lar da ada­let is­ti­yor­lar. Bu in­san­la­rın da vic­da­nı hep­ten öl­müş de­ğil. AK­P’­nin ya­kı­nın­da olan her­kes vic­dan aza­bı çe­ki­yor. İnanç­lı ve vic­dan­lı bir in­sa­nın, öbür ta­raf­ta aç bir Re­cep am­ca var­ken, 2 bin oda­lı bir sa­ra­yın ya­nı­na bir de yav­ru sa­ray ya­pan­dan ko­şa­rak kaç­ma­sı ge­rek. Bir al­yan­sım var de­yip bu ka­dar ser­ma­yen ola­bi­lir mi? Her­kes far­kın­da ama adam bir şey yap­tı (Er­do­ğa­n’­ı kast edi­yor) ken­di­ni pis­li­ğe bu­laş­tı­rır­ken bun­la­rı da bu­laş­tır­dı. AKP pa­ra is­te­yene pa­ra ma­kam is­te­ye ma­kan ver­di ama dos­ya­lar ha­zır­la­dı. Şim­di Bü­lent Bey gi­bi dos­ya­sı az olan bir iki te­miz ar­ka­daş fer­yat ede­cek­tir. Ab­dul­lah Gü­l’­ün eşi ‘a­sıl sı­kın­tı­la­rın kay­na­ğı­nı ben açık­la­ya­ca­ğı­m’ di­yor­du. Ne­den açık­la­ma­dı?

AÇIK HAVA BİZE KAPALI

TAYYİP Er­do­ğa­n’­ın iki be­la­sı var bi­ri Apo, di­ğe­ri Ha­kan Fi­dan. Ken­di­si, Cum­hur­baş­ka­nı ile Ef­kan Ala ara­sın­da­ki ko­nuş­ma­la­rı elin­de tu­tu­yor.
en son Ege Böl­ge­si­’ne git­tim. Ora­da in­san­lar “ta­rım öl­dü­” di­yor. Ama bu­nun ya­nı­na hu­kuk­suz­luk­la­rı da ek­li­yor­lar. Ege­’de in­san­lar Mer­kez Par­ti­’ye sa­hip çık­mış­lar. Bi­ze ıs­rar­la da­ha çok ba­ğı­rın, se­si­niz gel­sin di­yor­lar. Biz se­si­mi­zi kit­le ile­ti­şim araç­la­rıy­la du­yu­ra­bi­li­riz ama bi­ze bu araç­la­rı ka­pat­tı­lar ya­pa­cak bir şey yok. Kaç pa­ra ve­rir­se­niz ve­rin bil­bo­ard ala­mı­yor­su­nuz. Açık ha­va bi­ze ka­pa­lı.

 

Eği­ti­min me­mu­ru da ami­ri de Bilal Erdoğan ve TÜR­GEV!..


TAYYİP Bey oğ­lu­nu da aday ya­par­dı ama oğ­lu ya­pa­maz. Çün­kü Mec­li­s’­e git­se re­zil olur. Adam açık açık “Biz eği­ti­me TÜR­GE­V’­le de­vam edi­yo­ruz” di­yor. Eği­tim me­mu­ru ve ami­ri şu an­da TÜR­GEV’in ba­şın­da­ki de oğ­lu Bi­lal. Ai­le dev­le­ti di­ye bo­şu­na de­mi­yo­rum.
İLKOKUL ça­ğın­da oku­la gi­de­me­yen 1 mil­yon ço­cu­ğu­muz var. Öğ­ren­ci­le­ri­miz emek­li­le­ri­miz pe­ri­şan. Ege­’ye tu­rist ge­li­yor. Yüz­de 80’i Av­ru­pa­’dan ge­len emek­li­ler. Bu emek­li ge­lip ta­til ya­pı­yor. Bi­zim emek­li de ek iş ola­rak ona hiz­met edi­yor. Böy­le sa­ray­lar, uçak­lar, ma­kam ara­ba­la­rı, yurt­dı­şı­na para­lar git­ti­ği­ne gö­re bun­lar bi­ze har­can­sa biz de bu du­rum­da ol­ma­ya­ca­ğız di­ye in­san­lar ar­tık gö­rü­yor.
SEÇİM bil­dir­ge­miz­de sos­yal ada­le­ti an­la­tı­yo­ruz. Te­mel hak ve hür­ri­yet­ler­de­ki dü­zen­le­me­le­ri an­la­tı­yo­ruz. Bir Cum­hur­baş­ka­nı “Ben ya­pı­yo­rum dur­du­ra­bi­li­yor­sa­nız dur­du­ru­n” di­yor­sa bu­nun adı hu­ku­suz­luk­tur.
CUMHURBAŞKANI ken­di­si­ne de ör­tü­lü öde­nek, is­tih­ba­rat top­la­ma hak­kı çı­kar­dı. Ya­ni dev­le­tin için­de şu an­da birkaç pa­ra­lel dev­let var. PKK ay­rı bir pa­ra­lel, Cum­hur­baş­ka­nı ken­di­ne mah­sus bir pa­ra­lel dev­let kur­du. İş­le­yen bir dev­let sis­te­mi var. Bu se­çim­de baş­kan­lı­ğı çok öne çı­ka­rıp Tay­yip Bey ge­zer­se AKP oy kay­be­der.
BİZ ik­ti­dar ol­du­ğu­muz­da bir ke­re dev­let har­ca­ma­la­rı­nın 1 ku­ru­şu bi­le de­ne­tim dı­şı kal­ma­ya­cak. Emek­li maa­şı ve as­ga­ri üc­re­tin 1300-1500 li­ra ol­ma­sı şart. Ay­rı­ca bu ma­aş­lar ver­gi dı­şın­da kal­ma­lı. Borç al­tın­da olan eme­ki­ler için 1 de­fa­ya mah­sus 2500 lira ve­ril­me­li. Kre­di borç­la­rı uzun sü­re fa­iz­siz va­de­len­di­ril­me­li. Mazot fiyatı inmeli.