Mehmet SERBES/ADANA

11 Şubat 2015 tarihinde Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan davasının üçüncü duruşmasında  karar çıktı.  Katil zanlılarından Ahmet Suphi Altındöken, Fatih Gökçe ve baba Necmettin Altındöken ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mersin’inTarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katillerine ceza yağdı. Minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken (26), babası Necmettin Altındöken (50) ve arkadaşı Fatih Gökçe (20), “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Mahkeme ayrıca Ahmet Suphi Altındöken’e “hürriyetten yoksun kılma ve nitelikli cinsel cinsel saldırı” suçundan 36 yıl, Fatih Gökçe’ye ise “Cinsel saldırı” suçundan 24 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme cezalarda indirim uygulamadı. Duruşmada hazır bulunan avukatlar kararı ayakta alkışladılar. Sonucu bekleyen vatandaşlar da karardan memnuniyetini ifade etti.

KADEM’DEN PROTESTO


Tarsus Adliyesi’nde görülen karar duruşmasından önce polis, Adliye Sarayı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri ile Tarsus Kadın Platformu üyesi kadınlar ayrı ayrı gruplar halinde ellerinde pankartlarla Özgecan cinayetini protesto etti. KADEM’li kadınlar , “Rahat uyu Özgecan. Var hakkını savunan”, “Özgecan Yasası istiyoruz” şeklinde slogan attı. Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 3’üncü duruşmada Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe ile avukatları, Özgecan’ın amcası Yaşasın Aslan ve müdahil avukatları katıldı.

FOTO:Mehmet Serbes/SÖZCÜ

“TARİHE GEÇECEK BİR KARAR VERİN”


Vahşice katledilen Özgecan’ın amca Yaşasın Aslan “Meleğimizin, canımızın ölümünden bu yana 295 gün geçti. 3 Aralık annesi ile babasının evlilik yıldönümü. Bugün adaletin tecelli edeceği gün, bugün Özgecan’ın huzur bulacağı gün. Soğukkanlı canilere cezalardan çok öte bir ceza istiyoruz. Bu Türkiye’nin değil dünyanın davasıdır. Verilen en ağır ceza ailenin vicdanını rahatlatacaktır. Tarihe geçecek bir karar verin” diyerek mahkemeden beklentilerini dile getirdi.

PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ


Sanık Ahmet Suphi Altındöken son savunmasında “Pişmanım. Bunu ne kadar anlatsam inanmazlar. Vereceğiniz karara saygı duyuyorum” dedi. Babası Necmettin Altındöken ise, “Oğlumun burada olması bana huzur mu veriyor? Aynı yaşta benim de kızım var. Özgecan’ı kesinlikle görmedim. Öleceğini bilsem engel olurdum” şeklinde konuştu. Fatih Gökçe ise, “Ben sapık değilim. Bu kirli işe beni nasıl karıştırdılar anlamadım. Olanlardan dolayı bin pişmanım” diye konuştu.


KATİLLERE CEZA YAĞMURU


Mahkeme, Türkiye’yi sarsan vahşi cinayetle ilgili kararını açıkladı. Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe, “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme “ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Sanık Ahmet Suphi Altındöken ayrıca “Hürriyetten yoksun kılma ve nitelikli cinsel saldırı” suçlarından 36 yıl, Fatih Gökçe ise “ Cinsel saldırı” suçundan 24 yıl ayrıca cezalandırıldı. Karar duruşma salonundaki avukatlar tarafından ayakta alkışlandı. Cezayı yeterli bulmayan amca Yaşasın Aslan ise, “Verilen ceza herkese ders olur” dedi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?


Çağ Üniversitesi Psikoloji bölümünde okuyan Özgecan Aslan (20), 11 Şubat 2015 günü okuldan çıktıktan sonra Tarsus'ta bir alışveriş merkezine arkadaşıyla birlikte giderek alışveriş yaptı. Daha sonra arkadaşından ayrılan ve evine gitmek üzere alışveriş merkezinin önünde bir minibüse bindi. Özgecan Aslan’dan bu saatten sonra haber alamayan ailesi kayıp başvurusu yapıldı. Bunun üzerine polis ve jandarma bölgede çok geniş bir çalışma başlattı. Özbek Mahallesi yakınlarında trafik kontrolü yapan jandarma trafik ekipleri, durdurdukları minibüs içinde kan izlerini gördü. Jandarma, polisle birlikte yaptığı incelemede, araçta bulunan Necmettin Altındöken, oğlu Ahmet Suphi Altındöken ve ve Fatih Gökçe’yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 2 kişi, genç kızı öldürdükten sonra benzin döküp yakmaya çalıştıklarını, Çamalan Mahallesi Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi'ne attıklarını itiraf etti.