Orgeneral Özel, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla emekli Oramiral Güner’i mahkemeye verdi. 4.5 yıl hapsi istenen Güner, ‘İsterlerse 80 yıl versinler’ dedi.

Bal­yoz da­va­sı ka­ra­rı açık­lan­dık­tan son­ra Do­nan­ma Ko­mu­tan­lı­ğı­’n­dan is­ti­fa eden emek­li Ora­mi­ral Nus­ret Gü­ner hak­kın­da ki­şi­sel Twit­ter he­sa­bın­dan yap­tı­ğı açık­la­ma­lar­da Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı Org. Nec­det Özel ve De­niz Kuv­vet­le­ri Ko­mu­ta­nı Ora. Bü­lent Bos­ta­noğ­lu­’na “ka­mu gö­rev­li­si­ne kar­şı gö­re- vin­den do­la­yı ha­ka­re­t” et­ti­ği id­di­asıy­la 7 ay­dan 4.5 yı­la ka­dar ha­pis is­te­miy­le da­va açıl­dı­ğı or­ta­ya çık­tı.


ÖZEL VE BOS­TA­NOĞ­LU Şİ­KA­YET­Çİ
Emek­li Or. Gü­ner, Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı Org. Öze­l’­in de­niz­ci üni­for­ma­sı gi­ye­rek “Be­yaz Fır­tı­na­” tat­bi­ka­tı­na git­me­si üze­ri­ne “İ­yi ki o le­ke­siz, bem­be­yaz, kut­sal üni­for­ma­yı za­ma­nın­da çı­kar­mı­şım. Do­nan­ma­’nın ami­ral ve al­bay­la­rı­nın yüz­de 80’i­ni tas­fi­ye eden­ler, bu­na ses çı­kar­ma­yan­lar utan­ma­dan Do­nan­ma­’ya ge­li­yor, utan­ma­yan­lar da onu kar­şı­lı­yo­r” de­miş­ti. Özel ve Bos­tan- oğ­lu şi­ka­yet­çi olun­ca, Gü­ner hak­kın­da baş­la­tı­lan so­ruş­tur­ma ha­pis is­tem­li ‘’­ha­ka­re­t’­’ da­va­sı­na dö-nüş­tü. Gü­ner, ‘’­Ka­mu gö­rev­li­si­ne kar­şı gö­re­vin­den do­la­yı ha­ka­re­t” id­di­asıy­la An­ka­ra­’da yar­gı­la­na­cak. Or­du­da kal­sa bu­gün De­niz Kuv­vet­le­ri Ko­mu­tan­lı­ğı kol­tu­ğun­da otu­ra­cak olan Gü­ner, SÖZ­CÜ­’ye ko­nuş­tu.


‘SA­VUN­MA­MI MİL­LE­TE YA­PA­CA­ĞI­M’

“Ben Nec­det Öze­l’­e ha­ka­ret et­me­di­m” di­yen Gü­ner şun­la­rı söy­le­di: “Ben yol­dan ge­çen bir in­san de­ği­lim. Ya­şa­nan­lar kar­şı­sın­da za­ma­nın­da Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı­nı, ko­mu­tan­la­rı uyar­dım, din­le­me­di­ler. Son­ra be­ni ast­lık üst­lük iliş­ki­si­ni ze­de­le­di­ğim ge­rek­çe­siy­le mah­ke­me­ye ver­di­ler. Ta­kip­siz­lik ka­ra­rı çık­tı. Da­va aç­ma­yı bi­le bil­me­dik­le­ri için, bu kez ha­ka­ret id­di­ası­na baş­vu­rup, da­va açıl­ma­sı­nı sağ­la­dı­lar. Ben Öze­l’­e ha­ka­ret et­me­dim, ona say­gım kay­bol­du­ğu için is­ti­fa et­tim. Yar­gı­ya gü­ve­nim yok. Sa­vun­ma­mı da Türk Mil­le­ti’­ne ya­pa­ca­ğım. İs­ter­ler­se 80 yıl ce­za ver­sin­ler.’’

VARDİYA BİZDE PLATFORMU EYLEMLERİNDEYDİ



Balyoz ve Ergenekon sanıklarının yakınlarının oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu tarafından her cumartesi Beşiktaş Meydanı’nda yapılan Sessiz Çığlık eylemlerine Nusret Güner de katılmış ve konuşma yapmıştı. Güner, Ocak 2013’te istifa etmişti.