SÖZCÜ / ANKARA

PKK'lı teröristler taktik değiştirdi. Şırnak, Hakkari, Yüksekova, Cizre, Silvan gibi il ve ilçelerde polis ve askerle karşı karşıya gelmekten korkan PKK'lılar, suikast tüfeği Kanas ile Sniper taktiği uyguluyor. Silvan'da Kanas ile vurulan komiser yardımcısının ardından Cizre'de de bir Komiser, Kanas ile şehit edildi.

Diyarbakır Silvan'da önceki gün PKK tarafından uzaktan Kanas suikastçi tüfeği ile vurulan Komiser yardımcısı Enis Kırımlı, 18 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra, hayatını kaybetti. Ankara'da cenaze töreni düzenlenen Kırımlı, Cebeci Şehitliğinde toprağa verildi. Dün de Cizre’de PKK’lıların Yafes Mahallesi’nden keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtıkları ateş sonucu, Komiser Umut Tunçay, ağır yaralandı ve kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi’nde şehit oldu.

2 BİN METRE MENZİLİ VAR


Kanas adıyla bilinen Rus malı ''Dragunov'' marka keskin nişancı tüfeğinin 2 bin metre etkili menzili bulunuyor. Evgeniy Fedorovich Dragunov tarafından tasarlanan tüfeklerde, 7.62X54 milimlik mermi kullanılıyor. Gece görüşü de sağlayan PSO-1 dürbünü ile kullanılan Kanas'lar uzun mesafelerden hedefi vurabiliyor.