Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, nüfus artışı olmayan ülkelerin sözleşmeli askerliğe geçiş yaptığını belirterek, "Nüfus artışı belli bir orana gelmezse, sözleşmeli veya tam profesyonel askerliği düşünmek zorunda kalırsınız" dedi.

Seçmene selam boş vaade devam

Seçmene selam boş vaade devam


7 Haziran'da yapılacak seçimler nedeniyle Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlü tarafından Büyük Otel'de düzenlenen, 'Anneler Günü' programına katıldı. Daha sonra Türkiye Yol-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Zeki Ekici'yi ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada, Türkiye'yi büyütmek için çalıştıklarını söyleyen Bakan Yılmaz, hükümetleri döneminde yapılan yatırımları anlattı. Türkiye'nin şu anki durumunu son 200 yıllık Türk devlet tarihinin en güçlü dönemi olarak yorumlaşan Bakan Yılmaz, "Eskiden helikopterimizi yapabilir miydik. Şimdi yapıyoruz. Teslim ettik. Siirt'te teröröle mücadele kapsamında kullanılmaya da başlandı. Eskiden tankımızı bırak yapmayı dışarıdan alırdık, modernizasyonunu bile biz yapamazdık, yurt dışında başka bir ülkeye verirdik. Eğitim uçağımız Hürkuş'u yaptık, semalarda dolaşıyor" dedi. Bakan Yılmaz, ülkenin birliğinin sağlanması, bayrağın inmemesi, ülkenin vatandaşının birinin bile burnunun kanamaması için Türkiye'nin caydırıcı güce sahip olması gerektiğini söyleyerek, "Türkiye'nin caydırıcı gücünün en somut göstergesi Türk Silahlı Kuvvetlerini güçlü tutmaktır. Türkiye'yi bir ve beraber tutmaktır. Türkiye'yi ateş çemberi içerisinde barış ve huzur adası olarak tutmaktır" dedi.

Seçim öncesi bayrağı hatırladılar

Seçim öncesi bayrağı hatırladılar


Türkiye'nin geçmişle kıyaslanamayacak şekilde her alanda daha iyi konumda olduğunu belirten Bakan Yılmaz, halkın bu farkı göreceğini ve ona göre değerlendirme yapacağını düşündüklerini belirterek, "Ülkenin muhalefete de ihtiyacı var. Muhalefetin tek yapacağı iş eleştirmek" diye konuştu.

Bilal'in toplantısı TBMM gündeminde

Bilal'in toplantısı TBMM gündeminde


PROFESYONEL ASKERLİK

Hükümetlerinin 4 yıl içerisinde 2 kez bedelli askerlik yasası çıkardığını ve askerlik süresini de kısalttıklarını hatırlatan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz şöyle dedi:

"Hollanda ile Almanya zorunlu askerliği kaldırdı. Almanya'nın İçişleri Bakanı, 'Sayın bakanım zorunluğu askerliği askıya aldık. Nüfus artış hızı yok. Genç nüfus yok, askere çağırıyoruz, kimse gelmiyor. İhtiyacı karşılayacak kadar genç insan bulamazsanız, mecbursunuz siz de sözleşmeli askerliğe geçersiniz' diyor. İstiyoruz ki Türkiye o duruma geçmesin. Ama gidişat odur. Nüfus artış hızı belli bir orana gelmezse, nüfus yaşlanırsa. Şu anda 400 bin mehmetçiğimiz geliyor, subaylar, astsubaylar hariç, zorunlu askerlik kapsamında gelenler. Eğer yarın 400 bin ihtiyaç olur çağırdığında 400 bin değil 100 bin gelirse o zaman siz de bu zorunlu askerliği değil, sözleşmeli askerliği veya tam profesyonel askerliği düşünmek zorunda kalırsınız. Ama inşallah Türkiye o döneme gitmez diye düşünüyoruz."

Bakan Yılmaz, daha sonra Kamu-Sen Sivas Şubesini ziyaret ederek, sendika temsilcileriyle bir süre sohbet etti.