Uğur Dündar yönetiminde Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programında yolsuzluklar konuşulurken, dönemin Yeni Asır Gazetesi yazarı Kocabıyık, Twitter’da “Halk TV adlı kanalda 4 tane puşt Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na hakaret ediyor” diye yazmıştı. Mahkemeye taşınan hakarette mahkeme Hüseyin Kocabıyık’ın Uğur Dündar ve Haluk Koç’a 5’er bin TL tazminat ödemesine karar verdi.

Foto: DHA -Yeni Asır gazetesi yazarı Hüseyin Kocabıyık, AKP’den Meclis'e girmişti


AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile Gazeteci Nedim Şener’in canlı yayın konuğu olarak katıldığı Uğur Dündar ile Halk Arenası programı ile ilgili olarak, “Dört puşt Cumhurbaşkanı’na hakaret ediyor” demişti. Kocabıyık ayrıca, “Cumhurbaşkanı’na rüşvet aldı diyen puşt oğlu puşttur” diye yazmıştı. Kocabıyık’ın Twitter hesabından yayınladığı bu ifadeler kamuoyunda tepki ile karşılanmıştı.

Haluk Koç ve Uğur Dündar, Kocabıyık hakkında ceza ve manevi tazminat davası açtı. İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dava tek celsede sonuçlandı. Mahkeme Kocabıyık’a, Koç ve Dündar’a beşer bin lira manevi tazminat verilmesini kararlaştırdı. Koç ve Dündar’ın avukatı Murat Ergün, “Bütün Türkiye’yi rahatsız eden saldırı olmuştu. Hukuk çerçevesinde hak mücadelesi başlatıldı. Yargı manevi tazminata hükmetti. Konu ile ilgili savcılık da iddianame hazırlamıştı. Ancak söz konusu hakaretçi şahıs milletvekili seçilip, dokunulmazlık elde edince ceza yargılaması durdu. Kocabıyık’ın milletvekili olduğunu belirtip, yargılamasının durdurulması için yaptığı başvuruya mahkeme olumlu yanıt verdi. Ben ceza yargılamasında da milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasını istedim. Çünkü, hakaret yasama faaliyeti kapsamında değerlendirilemez” dedi. Ergün, Gazeteci Nedim Şener’in de aynı yönde dava açacağını sözlerine ekledi.