DENİZ AYHAN/ANKARA

4 yıllık görev süresi içinde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi kampüsüne 3 cami, 53 ayrı mescit yaptıran Rektör Sedat Laçiner, önce ‘paralelci olduğu’ iddiasıyla rektörlükten oldu, 9 ay sonra da ‘paralel yapı’ operasyonunda gözaltına alındı.

Foto: DHA - Eski rektör Sedat Laçiner gözaltına alındı


Önceki gün Çanakkale’de, Paralel Devlet yapılanmasına yönelik yapılan operasyon kapsamında, aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’in de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Laçiner, dört yıl boyunca Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde rektörlük yapmış, bu süre içinde haftada en az 2-3 kez Çanakkale’den İstanbul’a gidip, TV’lerdeki canlı tartışma programlarına Rektör ve ”Uluslararası İlişkiler ve Güvenlik Uzmanı” sıfatıyla katılmıştı.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’ne 4 yıllık görev süresi içinde kampüse 3 cami ve 53 ayrı mescit yaptıran Laçiner, ”Minareler süngü, kubbeler miğfer” diye şiir okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeniden rektör seçilmemişti.

PARALEL YAPI İLİŞKİSİ

Daha önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün atadığı Laçiner, en yüksek oyu almasına rağmen Erdoğan tarafından Rektör atanmadı. Kampüse 15 bin kişilik 3 cami ve 53 mescit yaptıran Laçiner’in “Paralel yapı” ile ilişkisi olduğu öne sürülmüştü. Laçiner dün sabah saatlerinde yapılan Paralel Yapılanma Operasyonu kapsamında gözaltına alındı.