Perinçek, Türkiye'nin İsrail ile yakınlaşmasıyla ilgili, "Rus uçağını düşürürsen İsrail'in kucağına düşersin. Rus uçağı düşüren 'one minute'u unutur, İsrail'in kucağına oturursun" dedi.



Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İzmir'de Balçova Termal Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Perinçe, ülkenin doğusunda yaşanan gerginliği hatırlatarak, "Hendeğin hangi tarafındasınız. Cizre, Şırnak, Diyarbakır Sur'daki hendeklerin ne tarafındasınız? Türkiye tarafında da ABD tarafında da vatan bütünlüğü tarafında da bölücülerin tarafında mı?" diyerek başladı. Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Silahlı terör örgütünü okşayarak, 'Gel beraber seninle siyaset yapalım' demekle olmaz. O silahı bırakmaz bıraksa ABD istemez. ABD izin vermiyor onun silah bırakmasına. PKK, PYD için hangi açıklamayı yapıyor. ABD, 1991 yılında 1. Körfez Savaşı'ndan bu yana Türkiye'yi bölmek için uğraşıyor. Hendek savaşları sadece vatan bütünlüğü açısından değil dünya genelinde bir saflaşmayı temsil ediyor. Elinizdeki ABD silahlarını yere atın. O hendeklerde Türkiye'nin kardeşliği bütünlüğü gömülmek isteniyor."

'RUSYA İLE AMBARGOYU KONUŞACAĞIZ'

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, kendisinin Çin'den döndüğünü, önümüzdeki günlerde partili bir heyetin Suriye, Rusya, İran, Irak ile görüşmeler yapacağını belirterek, hedeflerinin Batı Asya Birliği'ni kurmak olduğunu anlattı. Perinçek, şöyle konuştu:

"Suriye, Rusya ile görüşmelerimiz olacak. Ocak ayı başında iki İran seyahatimiz olacak. Çin'den yeni geldim. Bu ziyaretler Vatan Partisi yetkilileri ile Suriye, İran, Irak, Rusya devlet yöneticileri ve askeri yetkilileri arasında gerçekleşiyor. Rusya'ya stratejik çıkarlarımıza uygun siyaset izleyeceğimizi söyleyeceğiz. Türkiye'nin öncülüğü PKK'yı tasfiye etmek. Suriye'nin önceliği Müslüman Kardeşler'den kurtulmak. Herkesin önceliği kendi ülkemizin toprak bütünlüğünü korumak ama biz birbirimizin önceliğine de saygı gösterelim. Herkes birbirinin önceliğine saygı göstersin. O önceliklerin toplamıyla bölgede etnik bölücülük temizlensin, bölge barışa kavuşsun ve toprak bütünlüğüne kavuşsun. Rusya'nın uyguladığı ambargo konusunda yapıcı karar alıyoruz. Muhalefetçilik oynamıyoruz. Türkiye ile Rusya'nın arasının açılması, Türkiye'nin geleceği açısından olumsuz olur. Gazipaşa'daki dikenli salatalık üreticisinin yanındayız. Turizmcinin, inşaatçıların yanındayız ama Türkiye'nin güvenliğinden de yanayız. Erdoğan yönetiminin hatalarından kaynaklanan uçak düşmesi olayında stratejik dostluğa zarar verecek noktaya gelmeyelim diyoruz. Türkiye gelecekte İsrail'in güdümünde olmayacaktır. Bu görüşmelerde Türkiye'yi fitlemiyoruz. Erdoğan yönetiminin hatalarını tamir etmeye çalışan stratejik dostlukları zedelememeye gayret eden görüşmeler yapıyoruz. Batı Asya Birliği'ni kurmayı planlıyoruz. Batı Asya Birliği kurmadan Türkiye'nin güvenliği sağlanmaz. ABD Suriye, İran ve Irak'ı bölmek istiyor. Bu bölge halkları, ABD'ye karşı birleşmek zorunda. Türkiye'nin toprak bütünlüğünü İran, Irak ve Suriye ile sağlayabilir. Stratejik olarak baktığımızda ABD de bunu böyle görüyor. ABD'de son yayınlanan rapor diyor ki 'eğer Türkiye uyanırsa bu ABD için tehdit olur. ABD için yeniden birleşen Almanya uyanan Türkiye, sağlam Brezilya tehdittir' denildi."

'HİTLER'İN TOZU KALMADI'

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüzde 50 oy aldı ama ne kadar oy alırsa alsın Suriye, İran, Irak Rusya düşmanlığı ile kimse Türkiye'nin tepesinde kalamaz. Biz iyimserlikle bakıyoruz. Hitler da Almanya'da diktatörlük kurdu sonrasında Hitler'in tozu bulunmadı. Biz kimse için böyle bir şey temenni etmiyoruz o anlamda söylemiyorum ama kendi milletinin geleceklerine karşı suç işleyenlerin sonu hiç iyi değildir. ABD güdümünde, hendeğin PKK tarafında muhalefet yapılmaz. CHP milletvekilleri PKK milletvekilleriyle birlikte hendeğin öbür tarafında olanları destekleyerek sözüm ona protesto ediyorlar."

Perinçek, Türkiye'nin İsrail ile yakınlaşmasının sorulması üzerine, "Rus uçağını düşürürsen İsrail'in kucağına düşersin. Rus uçağı düşüren 'one minute'u unutur, İsrail'in kucağına oturursun. Bu bir denklemdir. Siz Türkiye'yi bölmeye karar vermiş İsrail ile bu tür ilişkilere yöneliyorsunuz" dedi. (DHA)