Başak KAYA / ANKARA

Dağlıca Karakolu’na bir hafta önce taciz atışları başladı. Teröristlerin telsiz konuşmalarından karakola saldırı düzenleneceği istihbaratı alındı. Ancak bu pusunun başlangıcı oldu. Sahte ihbar üzerine asıl hedef olan konvoy bölgeye gönderildi.

8 ADET 400 KG PATLAYICI: Hain pusuda 8 adet 400 kilogramlık patlayıcı kullanıldı ve 3 zırhlı araç havaya uçtu. Patlamadan kaçan askerler ise pusuya yatan teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit oldu. Genelkurmay'dan henüz resmi bir rakam verilmemesinin yanı sıra onlarca askerin şehit olduğu ve bazı askerlerin de esir düştüğü iddia edildi.

Dağlıca saldırısında şok iddialar!

Dağlıca saldırısında şok iddialar!

SAHTE İHBARLA TUZAK: Dağlıca’da yaşanan hain pusunun ayrıntıları kan dondurdu. Dağlıca Karakolu’na bir haftadır teröristler tarafından uzaktan taciz atışı yapılıyordu. Teröristlerin telsiz konuşmaları ve sahte ihbarla harekete geçildi ve bölgeye destek yollandı. Ancak asıl hedefin karakol değil desteğe giden konvoy olduğu kurulan tuzaklardan anlaşıldı.

3 ZIRHLI ARAÇ: 8 adet 400 kilogramlık uzaktan kumandalı patlayıcı ile 3 zırhlı araca tuzak kuruldu. Konvoydaki diğer araçlara uçaksavarlarla ateş açıldı. Patlamadan kurtulan askerler ise pusuya yatan teröristler tarafından şehit edildi.

VAN’DAN SEVKİYAT: Bölgeye karayolu üzerinden konvoyla asker gönderilmiyordu. Helikopterler kullanılıyordu. Dağlıca bölgesine, Siirt’in Karadağlar ve Şırnak Gabar ve Cudi’nin bazı bölgelerine 13 yıldır operasyon yapılmıyor. Saldırının ardından yeni bir operasyon için düğmeye basıldı. Edinilen bilgiye göre bölgeye özellikle Van’daki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’nda asker sevk ediliyor.

DAHA ÖNCEKİ DAĞLICA BASKINLARINDAN FARKLI

Bölgeye 13 yıldır operasyon yapılmadığı iddiaları ile ilgili olarak CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek şunları söyledi:

“13 yıldır açılım projesi adı altında askerin kışlaya polisin karakola hapsedildiğini tüm Türkiye biliyor. PKK bu süreçte silah depoladı, militan sayısını arttırdı. Son yaşanan olay daha önceki Dağlıca baskınlarından farklı. Daha önce üst bölgesindeki birliğe 150 -200 kişilik terörist grupların yaptığı saldırılardı. Son yaşanan ise sahte ihbar herhalde. Sahte ihbara giden konvoya patlayıcılarla yapılan hain bir saldırı. Patlama bölgesi özel olarak seçilmiş. Patlamadan kurtulan askerler de şehit edilmiş. Kesin sonucu biz de bilmiyoruz. Türkiye bu noktaya niye geldi. 2001 döneminde asgariye indirilen terör nasıl bu hale eldi. Suriye ve Irak nasıl bataklığa döndü. Bunda kimlerin suçu var. Siyasi bedelini kimin ödeyeceği milletimiz biliyor. Bunun hesabını sorma yeri de seçim sandığıdır.”