Suruç'ta meydana gelen bombalı saldırı sonrası gözler Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’e çevrildi. Vali Küçük geçtiğimiz aylarda kendisine bir gazetecinin, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesini kastederek, “buraya gelen insanların can güvenliğinin tehdit altında olduğu ve IŞİD’lilerin olduğu söyleniyor” şeklinde bir soru sorması üzerine “hayır hiçbir tehdit yoktur. Tamam arkadaşlar açıklamam bu kadar” diye cevap verdikten sonra soru soran gazeteciyi gözaltına aldırmıştı.



Suruç'taki patlama anı böyle görüntülendi

Suruç'taki patlama anı böyle görüntülendi


Suruç'ta gerçekleşen ve IŞİD'in düzenlediği düşünülen patlama sırasında İstanbul'da olduğu öğrenilen Şanlıurfa Valisi Küçük, sosyal medyada “Şanlıurfa’da IŞİD’li var mı?” şeklinde soru yağmuruna tutuldu.

İŞTE İZZETTİN KÜÇÜK'ÜN O AÇIKLAMLARI



SORU SORAN BASINA: ALIN BUNLARI

Şanlıurfa Valisi Küçük, savaştan kaçanların Türkiye’ye girdiği Akçakale Sınır Kapısı’nda incelemeler yaptığı sırada bir gazetecinin sorusu üzerine, sığınmacıların IŞİD’den değil PYD ve koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bombardımanından kaçtığını söyledi. Bir başka gazetecinin, “Buraya gelen insanların can güvenliğinin tehdit altında olduğu ve Akçakale’de IŞİD’lilerin olduğu söyleniyor” sorusunu Vali Küçük, “Hayır hiçbir tehdit yoktur” diye yanıtladı ve kamptan ayrıldı. Vali Küçük’le tartışmaya giren Cumhuriyet gazetesi muhabiri Pınar Öğünç, Evrensel gazetesi muhabiri Hasan Akbaş ve Alman medyasına çalışan Deniz Yücel gözaltına alındı. Gazeteciler kimlik tespitlerinin ardından serbest bırakıldı.



Dört gazeteciye gözaltı

Şanlıurfa'da dört gazeteciye gözaltı