SÖZCÜ/ANKARA
Çocuğunu TEOG sınavına hazırlayan Pınar Kuşçu’nun evi de polis tarafından boşaltıldı. Ellerinde hiçbir belge olmadan Saraçoğlu Mahallesine gelen polisler, Kuşçu’nun evindeki eşyaları bir alt kata taşıyarak, kapıyı kilitledi.

ZORLA ÇIKARILDI
Pınar Kuşçu’nun evine gelen ekipler, ilk önce Kuşçu’dan 15 Haziran’a kadar evden çıkacaklarına dair taahhütname istedi. Bu taahhütnameyi alamayan ekipler, zorla Kuşçu’nun evine girerek eşyalarını bir alt katta bulunan boş daireye taşıdı ve kapıyı kilitledi. Bu sırada polisler binaya giriş çıkışları yasakladı.


Olay yerine gelen TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Defterdarlıktan, Kaymakamlıktan insanlar gelmiş ve bize hiçbir belge gösteremiyorlar.  Kamu görevi yaptıklarını söylüyorlar, kamu görevi yapan insanın elinde bir belge olur.  Burası başkent mi dağ başı mı’’ dedi.

Bilal Erdoğan resmen üniversite sahibi!

Bilal Erdoğan resmen üniversite sahibi!


Evi boşaltılan Pınar Kuşçu, da “Çocuğumun TEOG sınavı var. Ben henüz kararı almadım. İtiraz şansım da olmadı. Perşembe günü itiraz edebileceğim. Benim burada oturmak için 5 yıl sürem var. Çıkmak zorunda değilim. Yarın çocuğum nasıl girecek sınava? Benim evimi boşalttılar, bir sürü ev var burada. Hepsini mi boşaltacaklar? Biz hepsine yapılan tüm işlemlere dava açacağız.” dedi. (Fotoğraf : Yavuz ALATAN)