Ali Ekber ERTÜRK/ ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bin 150 odalı ve 450 bin metrekarelik kaçak Saray ile yanına yapılan 7 bin metrekarelik 250 odalı yavru saray da yetmedi. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Atatürk Orman Çiftliği’nde 8 bin 406 metrekarelik yerin daha, Ak-Saray’a tahsis edilmesine karar verdi.

Orman çiftliği mahallesi sınırlarındaki 63386 ada 6 parseldeki Büyükşehir Belediyesi’ne ait hisse, Başbakanlık adına tahsis ediliyor. Tahsis talebi, CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya ve CHP’li üyelerin sert tepkilerine rağmen Belediye Meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi.

BEDELSİZ 2 YIL

Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Osman Özbayrak imzasıyla tahsis edilmesi istenen araziyle ilgili talep,, önceki gün yapılan Belediye Meclisi toplantısında alındı. Melih Gökçek’in onayıyla Meclis’e sunulan yazı şöyle:

“Makamınızca da uygun görülmesi halinde Yenimahalle ilçesi Ormançiftliği 63386 ada 6 parseldeki hissenin Başbakanlık Hizmet Binası olarak kullanılmak üzere 2 yıl süreyle bedelsiz olarak Başbakanlık adına tahsis edilmesi ve bu süre içerisinde trampa yapılması hususunda karar alınmak üzere yazımızın Belediye Meclisi’ne havalesini olurlarınıza arz ederim.”



CHP İSYAN ETTİ

Karara CHP Grubu sert tepki gösterdi. AKP’lilerin, “Siz de herşeye karşı çıkıyorsunuz” sözlerine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, “Biz herşeye değil, kanunsuz yapılan işlere karşı çıkıyoruz. İş olup bitiyor, sonra bizim önümüze getiriyorsunuz” dedi. Tartışmalara rağmen karar, AKP’lilerin oyuyla kabul edildi.