Kamil ELİBOL / ANKARA

Bu amaçla, Saray’dan “Gavur İzmir” açılımı geldi. Sarayın halka açılması projesi kapsamında AK Ocakları’ndan İzmirli başörtüsüz, modern görünümlü kadın ve genç kızların programa davet edilmesi istendi.

Ak Ocakları Derneği, 3 Temmuz’da seçtiği 45 vatandaşı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na götürmüş bu ziyaret, “Külliyenin halka açılması” olarak ilan edilmişti. Saray’ı gezen grup Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya geldi. Muhtarlar dışında gerçekleşen ilk halk ziyaretinde sadece başörtülü kadınların olması dikkat çekti.

GAVUR İZMİR DAVETİ

Saray ikinci ziyareti İzmir’den planladı. Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde “Gavur İzmir” imasında bulunduğu İzmirlilerin Saray’a davet edilmesi kararlaştırıldı.
AK Ocakları, AKP’li İzmir İl ve ilçe teşkilatlarından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ziyaret edecek 45 kişinin tespit edilmesini isteyerek, “Saray’a götürülecek grubun çağdaş görünümlü kadın ve genç kızlardan tercih edilmesini” istedi.

KAYITLARI SORGULANACAK

19 Ağustos’ta yapılması planlanan halkla buluşma ziyareti için hazırlıklar tamamlandı. Ziyaretçi listesi “güvenlik” tedbiri nedeniyle önceden Saray’a bildirilecek ve grubun UYAP ve GBT’den kayıtları sorgulanacak. Herhangi bir suç ya da sabıka kaydı olmayanların ziyaretine izin verilecek.

Saray, Ak Ocakları ile birlikte ilk etepta her hafta 4 otobüs ayda ise 16 otobüs dolusu halkın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ziyaret etmesini planladı. Ancak, son terör olayları sonrası güvenlik endişesi nedeniyle bu ziyaretlerin sayısında kısıtlamaya gidildi.