[caption id="attachment_954096" align="alignleft" width="670"] Foto: Depophotos[/caption]

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçunu işlediği gerekçesi ile fezleke hazırladı.

Şırnak Cizre İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Eray Temizkan, bölgede yaşanan olayları gerekçe göstererek bazı mahalledeki sandıkların taşınmasına karar vermişti. MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlenen bayramlaşma törenine yaptığı açıklamada sandık taşınması için alınan karara tepki göstermişti. Bahçeli, hakim Eray Temizkan için “Ne idüğü belirsiz bir hakim, nereye bağlıdır, kimden talimat almıştır, kime hizmet etmektedir bunun da özel olarak araştırılmak istenen bir kişi, Cizre'nin üç mahallesinde seçimlerinde yapılamayacağı fikrinden hareketle sandıkları diğer mahallelere taşıma ihaneti içerisine girmiş böylelikle Türkiye Cumhuriyeti devletinin hükümranlık hakkı olduğu bir alan PKK'ya terk edilmiştir.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadeler üzerine harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Bahçeli hakkında ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçunu işlediği gerekçesi ile fezleke hazırladı. Fezleke Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulmak üzere Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

CİHAN