Foto: DHA


Kamil ELİBOL / ANKARA

14 milyon 234 bin 150 kilogram kalorifer yakıtı ile 1 milyon 309 bin 335 kilogram kurşunsuz benzinin eksik olduğu ortaya çıktı. Batman deposunda bulunan 206 bin 156 kilo kalorifer yakıtının da “bozuk” olduğu belirlendi.

Milli Savunma Bakanlığı’na gönderilen ihbar mektubu sonucu gündeme gelen skandalla ilgili Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri (ANT) İşletme Başkanlığı soruşturma başlattı. Birliklere teslim edilmeyen akaryakıtın bulunması Sayıştay denetim raporuna da yansıdı. ANT Başkanlığı Teftiş Kurulu Raporunda, ihbarla başlayan sürekli ölçüm ve analizlerle geçirilen altı aylık zaman dilimi sürecinde eksik yakıt miktarının 4-5 kat arttığı tespit edildi.

AA, Basın Yayın’a haberini 2 bin 300 kat pahalıya satmış

AA, Basın Yayın’a haberini 2 bin 300 kat pahalıya satmış


MİLYON TL’LİK DAVA

TSK’ya ait birliklerin yakıtını teslim etmeyen firmanın sözleşmesi 20 Aralık 2013’de feshedildi. ANT Başkanlığı, teslim edilmeyen 14 milyon 440 bin 306 kg kalorifer yakıtı ve 1 milyon 309 bin 335 kg kurşunsuz benzin karşılığı 32 milyon 882 bin 975 TL ile diğer alacak karşılığı 847 bin 693 TL’lik tutara ilişkin yargıya başvurdu.

ANT Başkanlığı’nın yüklenici firma aleyhine açtığı 33 milyon 730 bin 668 TL’lik alacak davasının Ankara Asliye Ticaret Mahkemesi’nde devam ettiği bildirildi. Sayıştay raporunda dava konusu olan skandala ilişkin, “Bu nedenle TSK’nın ihtiyacı olan akaryakıtların kara yolu ile taşınması ile ikinci kısım iş konusunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiği değerlendirilmektedir” denildi.

16 milyon buhar oldu

16 milyon buhar oldu


LİSANSLI DEPOLAR

Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri (ANT) İşletme Başkanlığı verdiği yanıtta, 2013 yılında birliklere teslim edilmeyen yakıtlarla ilgili olarak yüklenici firma ile yapılan sözleşmenin feshedildiğine dikkat çekilerek şöyle denildi:

“Firma yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Ankara 16. Asliye Ticaret Mahkemesinde alacak davası açıldı. EPDK lisanslı depolar kiralanarak bu depolarda ANT personeli görevlendirildi. Taşımalar altı bölgeye bölündü, 2015 yılında uygulanmaya başlanan sistemle ikmal daha emniyetli ve daha etkin bir şekilde yapılıyor”

Devlet, devlete borç taktı

Devlet, devlete borç taktı



Arıtma skandalı

Arıtma skandalı



Diyanet milyonları 'sehven' yemiş

Diyanet milyonları 'sehven' yemiş