CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kentte alternatif 23 Nisan bayramı kutlamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Bu seçim saraylılarla yoksul halk arasında geçiyor" dedi.

Yalova'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda ve Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan etkinliklere katılmayan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partililerle birlikte meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

İnce'den Bilal Erdoğan'a: Sen kimsin?

İnce'den Bilal Erdoğan'a: Sen kimsin?


Burada bir açıklama yapan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Kurumları çökerttiler. Anlamsızlaştırmak için, itibarsızlaştırmak için elinden gelen her şeyi yaptılar. Ülkenin ordusuna kumpas kurdular, kurumlarını fethettiler, ele geçirdiler. Dönüştürdüler, başkalaştırdılar. 23 Nisan'ları, 29 Ekim'lerin, 30 Ağustos'ların, 19 Mayıs'ların içini boşaltmak için, anlamsızlaştırmak için, itibarsızlaştırmak için ellerinden ne geliyorsa yaptılar. Çelenk koyan partilimize Kırklareli'de ceza kestiler. Kuran'dan ayetler okuyarak, din diyerek, iman diyerek bu milletin parasını yediler. Yetmedi sonunda Kuran'dan pasta yapıp onu da yediler" dedi.

Muharrem İnce'den 'adamlık' dersi

Muharrem İnce'den 'adamlık' dersi


BU SEÇİMİ ONLAR KAYBEDECEK
7 Haziran'da yapılacak olan seçimlere de değinen İnce, AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştirdi. İnce, "Bunlar 'Nereden buldun' yasasını kaldırdılar ilk iktidara geldiklerinde. İlk yaptıkları iş yolsuzlukların önünü kapatmak için yolsuzlukların üzerine gidilmesin diye önce 'Nereden buldun?' yasasını kaldırdılar. Şimdi de CHP'nin vaatlerine 'Nereden bulacaksın?' diyorlar. 'Nereden buldun'la başladılar 'Nereden bulacaksın'la bitirecekler. Seçim ofislerini rektörler açsa da, cumhurbaşkanı televizyonlarda devletin parasıyla seçim kampanyası yapsa da hiç fark etmez. Bu seçimi onlar kaybedecek. Çünkü bu seçim haramzadelerle namuslular arasında geçiyor. Çünkü bu seçim saraylılarla yoksul halk arasında geçiyor. Ya saraylıların Kaçak Saray'da bin liralık kadehten su içenlerin, yedi uçağı ile gezenlerin, üç dönümlük masada yemek yiyenlerin, bu aç gözlülerin seçimi olacak ya da yoksul halkın, geçinemeyen emeklilerin, işsiz çocukların, ürünü dalda kalan çiftçilerin seçimi olacak" diye konuştu.

İnce, 7 Haziran'da yüzlerin güleceğini belirterek, "Şu meydanda son yıllarda hep yüzümüz güldü. 7 Haziran'da burada hep birlikte bayram yapmak üzere diyorum" diye konuştu.

Alternatif kutlamaya CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da katılarak destek verdi.