Kamil ELİBOL / ANKARA

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Bakanlar Kurulu kararıyla bu yıl sonuna kadar okullarda dağıtılacak kuru üzüm miktarının sadece 600 ton olacağını açıkladı. Akçay, “Manisalı üzüm üreticilerini hem miting meydanında hem de pankartlar ile kandırmak istediler. Yalancının mumu yatsıya kadar da yanmıyor” dedi.

ÜRETİCİDE ÜZÜM YOK

SÖZCÜ’ye konuşan Akçay, 60 bin ton üzümün üreticinin, tüccarın ve TARİŞ’in elinde olmadığını belirterek, AKP’nin TARİŞ’i işlevsizleştirdiğini iddia etti. Bu yıl üzüm rekoltesinin 150 bin ton civarında olduğunu belirten Akçay şöyle dedi:

“TARİŞ daha önce piyasadaki fazla üzümü alarak fiyat istikrarını sağlıyordu. AKP hükümeti, 2008’de TARİŞ’e kredi kullandırtarak piyasadan üzüm aldırmıştı. TARİŞ bu kredileri ödeyemez hale gelince kurum işlevsiz bir hale geldi. Rekoltedeki düşüklük 60 bin tonluk destekleme alımını mümkün kılmıyor”

YALANIN BELGESİ

AKP İl Başkanlığı’nın Manisa şehir merkezi ve ilçelerine astırdığı, “Sayın Başbakanımız 60 bin ton üzüm alım desteği için üzüm şehri Manisa’dan teşekkürler” ibareli pankartın yalanın belgesi olduğunu öne süren Akçay, “Bakanlık bu yıl için TARİŞ’le 60 bin değil 6 bin ton kuru üzüm alım sözleşmesi yaptı. Yalansa sözleşmeyi açıklasınlar. Başbakan, Manisalı üreticiye alenen yalan söyledi ve yüzüstü bıraktı’’ dedi.