Şehit polisin cenazesinde AKP protesto edilince, törende bulunan Enerji Bakanı mezarlığa gitmeden olay yerinden ayrılmak zorunda kaldı.

Önceki gün Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde iki polis memuru evlerinde öldürülmüş halde bulunmuş, saldırıyı PKK üstlenmişti. Haince şehit edilen polislerden Okan Acar’ın cenazesi dün memleketi Niğde'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehidin cenaze törenine AKP'yi temsilen katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından cenaze, omuzlarda cenaze aracına yüklendi.  MHP Genel Başkanı Bahçeli tören alanından ayrılırken; Bakan Taner Yıldız, aile ve  protokol üyeleri, cenaze aracının arkasından yürümeye başladı.

HÜKÜMET NEREDE?

Bu sırada bazı kişiler Bakan Taner Yıldız’a yönelik ‘Hükümet nerde?’, ‘Bir şehit daha var Diyarbakır’da’ diye bağırdı. Bu durumdan etkilenen yaklaşık 100 kişilik grup da sloganlar atıp, el kol hareketleriyle Bakan Yıldız’ın üzerine doğru yürümeye başladı.



KORUMALAR ETTEN DUVAR ÖRDÜ

Bakan Yıldız'ın korumaları ve diğer polisler, grup ile Bakan Taner arasında koridor oluşturup, öfkeli kalabalığın yaklaşmalarını engellemeye çalıştı. Protestoların artarak devam etmesi üzerine çevresinde korumaların etten duvar ördüğü Bakan Yıldız, getirilen makam otomobiline binerek olay yerinden ayrıldı.

Okan Acar’ın cenazesi ise camiden yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Niğde Şehitliği’nde toprağa verildi. Bakan Yıldız buradaki törene katılmadı. (DHA)



Şehit polis Tansu Aydın'a son veda!

Şehit polis Tansu Aydın'a son veda!