Kamil ELİBOL / ANKARA

Kanlı saldırı emrinin Kandil’den verildiği, eylemin ise Hakkari bölge sorumlusu Fikri Ç.A.’nın başında olduğu terörist grupça yapıldığı belirlendi.

TELSİZ KONUŞMASI

İstihbarat birimlerinin, Dağlıca’da yürekleri yakan saldırının olacağını 1,5 ay önce öngördüğü anlaşıldı. Sözde Yürütme Konseyi ile Hakkari bölge sorumlusu arasında geçen telsiz görüşmeleri kayda alındı.

ASKER UYARILDI

23 Temmuz 2015 günü PKK/KCK-HPG terör örgütünün sözde yapılanmasında görevli örgüt mensubu tarafından Cilo Hakkari Öz Savunma birimi gençlik yapılanması sorumlusuna verdiği talimatlar dinlemeye düştü.

Emniyet İstihbarat Dairesi, Hakkari’de planlanan terör saldırıları konusunda Genelkurmay Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı’nı uyardı. TSK’nın ilgili birimlerine gönderilen “kritik” uyarıda aynen şu ifadeler kullanıldı:

-Yaşanan gelişmelerle (Suruç’taki olay, Ceylanpınar’daki eylem) birlikte yapılanmasında faaliyet gösteren örgüt mensuplarının aktif bir pozisyonda olacakları

-Söz konusu örgüt mensuplarının her yönüyle aktif katılım sergileyecekleri ve bu dönemde (eylemsel hareketlilik) daha da geliştirilip yükseltilmesi için tüm güçleri seferber edecekleri

AKTİF KONUMA GELİN

-Bu noktada Fikri (Ç/A)’nın bulunduğu bölgenin (Hakkari) de daha aktif bir konuma gelmesi yönünde koordine edilmesi, bazı şeylerin oradan da yönlendirilmesi açısından insiyatif gerektiği yönünde talimatlar verildi.

HAKKARİ’DE EYLEM OLACAK

İstihbarat raporunun son bölümünde, “Son yaşanan gelişmeler doğrultusunda ‘daha aktif bir pozisyona geçen’ PKK/KCK-HPG sözde gençlik yapılanmasının Hakkari ve çevresindeki iller başta olmak üzere imkan bulabildikleri tüm şehir merkezlerinde eylemsel aktivitelerini yoğunlaştıracakları tespit edilmiştir” notu düşüldü.