CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, patlamaya olan tepkisini "Lanet olsun diyorum" şeklinde açıklayıp AKP'li Kızılıkaya'ya "Türkiye'yi kim bu noktaya getirdi?" sorusunu yöneltti. Sezgin Tanrıkulu, "keşke Kızılkaya konuşurken bunun da yanıtı verseydi diyerek "Türkiye'yi böyle bir noktaya başka bir hükümet mi getirdi" diye sordu.

Hükümeti yanlış Suriye politikası konusunda üç yıldır ısrarla uyardıklarını anımsatan Tanrıkulu, "Bu küresel cihat örgütüne karşı gösterilen görmezden gelme, hoşgörme politikasının, çatışmayı Türkiye'ye de taşıyabileceği konusunda uyarıda bulunmuştuk. Hükümet hep hoşgördü, görmezden geldi, tedbir almadı. Ve sonuçta idealist, Kobani'yi yardım için giden sosyalist gençler hayatlarını kaybetti" dedi.

"DİYARBAKIR'DAKİ SALDIRIYA BAKIN!"

7 Haziran seçimlerinin hemen öncesinde, Diyarbakır'daki HDP mitinginde yaşanan saldırıyı hatırlatan Tanrıkulu, "Diyarbakır'daki saldırının ardından yaşanan sürece bakmak yeterli; Bir fail var. Bu fail saldırı öncesi görmezden gelinmiş, çok ciddi ihmaller zinciri yaşanmış, yakalanmış ve serbest bırakılmış. Bu ihmal zinciri hala aydınlatılmadı. Bu hükümet yönetemez hale gelmiş durumda. Parlamentodaki tüm siyasi partilerin bir araya gelerek etkin bir tutum alması gerekir" dedi.

KIZILKAYA NE DEMİŞTİ?

AKP Mersin milletvekili Muhsin Kızılkaya, saldırı ile ilgili olarak “Allah korusun büyük ihtimalle DAEŞ parmağı olduğu kesin gibi bir hadiseyle karşı karşıyayız. Bu çıkarsa ortaya bu suruç’la bitmeyeceğini bilmemiz gerekiyor” dedi.

AKP milletvekilinden korkutan Suruç açıklaması: Eğer DAEŞ ise...

AKP milletvekilinden korkutan Suruç açıklaması: Eğer DAEŞ ise...