TBMM Başkanı Çiçek: İnsanlığa karşı işlenmiş bir suçtur

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz ile ilgili taziye mesajı yayımladı. Saldırıyı şiddetle kınayan Çiçek, " Bu insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur" dedi.
TBMM Başkanı Çiçek, İstanbul Adliyesi'ndeki terör eylemine ilişkin yayımladığı mesajda, şu ifadelere yer verdi:
"İstanbul’da meydana gelen ve değerli savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın hayatını kaybettiği saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu suçu işleyenler asla insan olamaz. Şehit savcımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yargı camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum."



Başbakan Yardımcısı Akdoğan: Terörün her türlüsünü, teşvik edicileri ve mazur göstericileri lanetliyorum

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Twitter'da Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde yaşanan rehin alma eylemi ile ilgili açıklamada bulundu. Şehit Savcı Mehmet Kiraz'a rahmet, ailesine başsağlığı dileyen Akdoğan," Terörün her türlüsünü, aktörleri, amaçları, teşvik edicileri ve mazur göstericileri her kim ve her ne olursa olsun lanetliyorum" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
"Şehit Savcımız #MehmetSelimKiraz 'a Rabbim rahmet eylesin. Teröristleri ve onları meşru gösterenleri lanetliyorum"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

"Şehit Savcımız #MehmetSelimKiraz'a Allah'tan rahmet diliyorum. Terörü lanetliyorum."


Mahmut Tanal: Terörü kınıyorum

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Twitter'da Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda yaşanan rehine krizinde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit olmasının ardından açıklamada bulundu. Tanal, "Terörü kınıyorum. Görevin başında şehit olan Savcı M.S.Kiraz'a Allah'tan Rahmet Diliyorum. Aileye, dostlarına, Yargı Camiasına sabır diliyorum" dedi. (DHA)