Sakarya'da oy pusulası, zarf ve mühürlerin olduğu iki çuvalın kaybolduğu iddiasına ilişkin soruşturma başlatıldı. Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, içinde oy pusulası, zarf ve mühürlerin bulunduğu iki çuvalın sahte imzayla başkalarına teslim edilmesi suretiyle kaybolduğunu iddia etti. Bunun üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

AKP: ALGI OLUŞTURULUYOR

AKP İl Başkan Yardımcısı Sezai Akyol, yazılı açıklamasında siyasetle alakası olmayanların ortaya attığı iddialar ve bunların işbirlikçileri üzerinden kamuoyunda algı operasyonu yapılmak istendiğini savundu. Bu iddiaların ispatı için İl Seçim Kurulu'na başvuru yaptıklarını kaydeden Akyol, "Dilekçemizde, iddialarını ispat etmelerini, aksi takdirde Cumhuriyet Savcılığına ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı ve gerekli tespitlerin İl Seçim Kurulu tarafından yapılarak, ivedilikle kamuoyuyla paylaşılmasını talep ettik. Sonucunu hep birlikte göreceğiz" ifadesini kullandı.

CHP: VAHİM İDDİA AYDINLATILMALI

CHP İl Başkanı Ayça Taşkent de iddiaların açıklığa kavuşturulması için Adapazarı İlçe Seçim Kuruluna başvuruda bulunduklarını söyledi. Dilekçede, iddiaların yerel ve ulusal basına yansıdığına dikkati çeken Taşkent, şunları kaydetti:

"Buna göre, Adapazarı 1. ve 2. Bölge'de dağıtımı yapılan oy pusulası torbalarından ikisinin, kimlik kontrolü yapılmaksızın sahte imzalarla başkalarına teslim edildiği iddia edilmektedir. Vahim iddianın bir an önce aydınlatılması gerekmektedir. İddiayla seçimlerin güvenliği tehlikeye düşmüş, kamuoyunda şeffaflık ve güven ilkeleri zedelenmiştir. Vahim iddia açıklığa kavuşturuluncaya kadar peşini bırakmayacağız. Oy pusulası torbaları teslim edilirken kimlik ibrazı istenmediğine ilişkin bize de şikayetler ulaştı. Kimlik belgesine bakmadan, karşısındaki kişinin kim olduğunu teyit etmeden oy pusulaları, hiç kimseye verilmemeli. Mevzuat da bu konuda son derece açık. Bu yüzden, kimlik ibrazıyla işlem yapıldığına dair tutanağın nüshasını istiyoruz."