Ünlü araştırma şirketi sahibi Hakan Bayrakçı yaklaşan genel seçimler ile ilgili tespitlerini açıkladı. Bayrakçı, MHP'nin iddiaların aksine yüzde 14-15 bandında değil; yüzde 18'in üzerinde olduğunu açıkladı. Bayrakçı AKP'nin ise 276 milletvekilini bile zor göreceğini açıkladı.

SONAR Araştırma'nın sahibi Hakan Bayrakçı, katıldığı programda AKP'nin seçimlerde 276 milletvekili çıkaramayacağını söyledi ve MHP'nin alacağı oy oranı hakkında yanılması halinde mesleği bırakacağını açıkladı.

SONAR Araştırma Şirketi'nin sahibi Hakan Bayrakçı Habertürk'te yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programına konuk oldu. Burada seçimlere ilişkin yapılan anket sonuçlarından bahseden Bayrakçı, iddialı konuştu.

"YÜZDE 18'İN ALTINDA ALSIN BIRAKIRIM"

Bayrakçı "MHP’yi yüzde 14 - 15 veriyorlar (programa katılan diğer araştırma şirketi sahipleri). 18’in altında alsın, 17.9 olursa iddiayı kaybetmiş olmam, mesleği bırakırım” dedi. Programın diğer konuğu MetroPoll şirketi sahibi Prof. Özer Sencer de “O zaman şimdiden dükkanı kapat” diye cevap verdi.

"AKP 276'YI BİLE ZOR TUTTURUR"

AKP'nin bu seçimde 276 milletvekilini bile zor göreceğini söyleyen Bayrakçı "276 tek başına iktidar olma sayısıdır. AKP'ye oy vermeyecek olan yüzde 60'lık kesim müsterih olsun 276'lık tek başına iktidar olma sayısını bile zor tutturur AKP. O kadar net şeyler var ki. 276 tutturma sıkıntısı var AKP'nin..." diye konuştu.