Veli TOPRAK

Binali Yıldırım ‘üç dönem’ kuralına takılıp, Ertuğrul Günay da istifa edince, AKP bu seçimlerde İzmir’den, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu aday yaptı. Eroğlu, Afyon Şuhut doğumlu ve 8 yıldır da Afyon milletvekili... Ancak İzmir’den aday gösterilince, aniden İzmirli olduğunu hatırladı.

“GÖNÜL BAĞIM VAR”

İlçe ve kasaba gezilerine başlayan Eroğlu, “Benim İzmir’le gönül bağım var. Bu bölgenin evladıyım. Askerliğimin 6 aylık kısmını Gaziemir’de yaptım. Askerliğimi yaptığım şehre vatan hizmetinin devam ettiği şuur içinde hizmete devam edeceğiz” dedi.

ÖZGEÇMİŞİNDE YOK

Eroğlu’nun askerliğimi yaptığım dediği İzmir, özgeçmiş bilgilerinde yok. Buna karşın askerliğinin diğer bölümü olan Erzincan 3. Ordu İnşaat Emlak Başkanlığı, özgeçmiş bilgileri arasına girdi. Eroğlu, seçmene şu vaatleri veriyor: “Cebimde 466 proje var. Bu projelerle İzmir’i dünyanın incisi yapacağız.
Barajlar, göletler, sulama tesisleri, dere ıslahları gibi projeler yapacağız. İzmir için büyük düşünüyoruz.”

Eroğlu, Göztepe’nin üst lige çıkmasını Twitter’da “Rüzgarımız bile yetti” sözleriyle değerlendirdi. Bazı Twitter kullanıcıları, “Sakın ola stada gitme, müthiş alkışlarlar sizi!” yorumu yaptı.