Şanlırfa'nın Suruç ilçesindeki hain saldırıda ölen 32 kişinin ardından yürek burkan hikayeleri kaldı. Kimisi öğretmenlik yapıyordu kimisi ise üniversite de öğrenciydi. İşte patlamanın ardından yarım kalan insan hikayeleri...

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİYDİ

Patlamada hayatını kaybedenlerden 28 yaşındaki 28 yaşındaki Yüksekovalı Süleyman Aksu İngilizce öğretmeniydi. Memleketindeki Şemsettin Onay Anadolu Lisesi'nde İngilizce öğretmenliği yapan Aksu'nun ölümü tüm ilçeyi özellikle de öğrencilerini yasa boğdu.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NDE OKUYORDU

Hain saldırıda hayatını kaybeden Alper Sapan ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde öğrenciydi. Sapan'ın ölümü üzerine Eskişehir'de yaklaşık 400 kişilik bir grup protesto eylemi düzenledi. Üniversite arkadaşları yürüyüşte fotoğraflarını taşıdı.

TÜRKİYE ONU BU POZLA TANIDI!

Türkiye onu geçtiğimiz yıl Adana'da yapılan bir eylemde çekilen fotoğrafla tanımıştı. 15 Aralık’ta, Kobani’de ölenler için taziye çadırı kurmak isterken polisin müdahalesi sırasında polisin ağzına parmaklarını soktuğu 24 yaşındaki Cebrail Günebakan’ın da Suruç İlçesi’ndeki patlamada hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

TRABZONSPORLU KORAY DA ÖLENLER ARASINDA

Trabzon’un Of İlçesi nüfusuna kayıtlı Koray Çapoğlu’nun (32) da Suruç'taki saldırıda öldüğü iddia edildi. ESP tarafından ismi ölenler listesinde açıklanan Çapoğlu'nın sıkı bir Trabzonspor taraftarı olduğu ortaya çıktı. İstanbul’da ikamet eden Koray'ın bir matbaada çalıştığı belirtildi.

NURAY VE NAZLI AVUKAT OLACKATI!

Hain saldırıda kaybettiğimiz bir başka can ise Nuray Koçan oldu. Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Nuray Koşan'ın olaydan bir gün önce sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı “Nereye Uçar Turnalar?” şarkısı ise genç kızın ölümüyle adeta simgeleşti. Bursalı Nuray'ın sınıf arkadaşı Nazlı Akyürek de aynı saldırıda yaşamını yitirdi.

BİR BAŞKA ÜNİVERSİTELİ YUNUS EMRE ŞEN!

Saldırı da hayatını kaybeden bir diğer Üniversiteli ise Vanlı Yunus Emre Şen oldu. 22 yaşındaki Şen'in ölümü ailesini de yasa boğdu.

ANNE-OĞUL ÖLÜME GİTTİLER

Hain saldırıda anne-oğul da birlikte yaşama veda etti. HDP’nin Bursa milletvekili adayı olan Metin Kılıç'ın; HDP Parti Meclisi üyesi olan eşi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç’ı bombalı saldırıda hayatını kaybetti.

SAMSUN'DAN GELMİŞTİ!

Saldırı sonucu hayatının baharında yaşamını yitiren bir isim de Ezgi Şalçı'ydı. Genç kız Samsun'dan Kobani'ye gitmek için Sosyalist Gençlik Derneği üyeleri ile birlikte Suruç'a gelmişti.