Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi Balıkçılarbaşı bölgesinde bulunan ve daha önceki çatışmada zarar gören 4 ayaklı minare önünde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir grup avukat ile birlikte açıklama yapıyordu. Basın açıklamasının yapıldığı saat 11.00 sıralarında çevreden silah ve patlama sesleri duyuldu. Çapraz ateş arasında kalan Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetti. Saldırı anında 2 polis şehit oldu. 2 polis de yaralandı. Saldırıyı düzenleyen kişinin ise olay yerinden kaçarak uzaklaştığı öğrenildi.

FIRAT ANLI: TAHİR ELÇİ ÖLDÜRÜLDÜ


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Twitter hesabından Tahir Elçi'nin öldürüldüğünü doğruladı.

TAHİR ELÇİ'NİN ÖN OTOPSİ RAPORU AÇIKLANDI


Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından yapılan ön otopsi raporu açıklandı. Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ön otopsi raporu tamamlandı. Raporda, "Enseden sıkılan kurşun Elçi'nin sol gözünün üstünden çıktı" denildi.

TAHİR ELÇİ KİMDİR?


Diyarbakır Barosu Başkanı olarak görev yapan Tahir Elçi, 1966 yılında Şırnak’ın Cizre İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Cizre’de tamamladı. Elçi, 1991 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Elçi, 1992 yılından beridir Diyarbakır'da serbest avukatlık yapıyordu. 1998-2006 arası Diyarbakır Barosu’nda yönetici olarak görev yapan Elçi, Diyarbakır Barosu Başkanlığı yanı sıra Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi olarak da görev yapıyor. Elçi iki çocuk babasıydı.