İçişleri Bakanlığı Sur'da 2 polisin şehit olduğu, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin de öldüğü olaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre; Tahir Elçi'nin de öldürüldüğü çatışmaların başlangıcı Cuma günü meydana gelen "Beyaz toroslu" saldırı ile başlamış.

HER ŞEY SABAHKİ HAİN SALDIRIYLA BAŞLAMIŞ


Cuma günü saat 06.30 sıralarında Bağlar ilçesi Şanlıurfa yolu üzeri Kadın Doğum Hastanesi önünde rutin devriye görevini ifa eden Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı resmi polis otomobiline, PKK terör örgütü mensubu 2 terörist tarafından silahlı saldırı gerçekleştirilmış 3 polis çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Saldırının beyaz renkte bir Toros model otomobilden açılan ateş sonucu gerçekleştirildiği bildirilmişti.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre; beyaz Toros saldırısı ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde, olay yerine yakın bölgede eylemde kullanılan çalıntı araç içerisinde bir terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirildi.

TERÖRİSTİN KİMLİĞİ ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI


Ölü olarak ele geçirilen teröristin yapılan parmak izi çalışmaları neticesinde, 1995 doğumlu Süleyman Yakışır olduğu, bu kişinin terör örgütüne üye olmak suçundan kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Ayrıca araca 20 metre mesafede bir adet kalaşnikof marka silah, bir adet glock marka tabanca ve bu tabancaya ait 2 adet şarjör ele geçirildiği duyuruldu. Glock marka tabancanın kriminal tetkikinde daha önce Diyarbakır'da bir lokantada yemek yiyen polislere yapılan silahlı saldırıda 2 polisin yaralanması, 2 vatandaşın da hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan eylemde kullanıldığı belirlendi.

FOTO:DHA

TERÖRİST TAKİP EDİLİYORMUŞ


Açıklamaya göre; terörle mücadele Polisleri, 27 Kasım 2015 Cuma günü yapılan saldırıyı gerçekleştiren teröristlere yönelik yapılan istihbari çalışmalarda açık kimliği tespit edilen bir bölücü örgüt mensubunun ticari bir taksi ile 28 Kasım 2015 Cumartesi günü saat 10.30 sıralarında Kayapınar Caddesi'nden hareketle Diyarbakır Sur bölgesine eylem amaçlı gittiği bilgisine ulaştı. Konuyla ilgili birimlere bilgi verilerek, bu terör örgütü mensubunun muhtemel bir eyleminin önlenmesi amacıyla tüm birimler uyarıldı.

SAAT 10:50'DE TAKSİ DURDULDU AMA...


Saat 10.50 sıralarında Suriçi Balıkçılarbaşı noktasında polisler tarafından durdurulduktan sonra 2 polisi şehit eden ve ardından Tahir Elçi'nin bulunduğu sokağa koşan şahsın söz konusu olay için aranan şahıs olduğu, saldırıda polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın olay yerinde, polis memuru Cengiz Erdur'un ise yaralı olarak kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde şehit olduğu, polis memuru Sinan Tabur'un da yaralandığı bildirildi.

TAHİR ELÇİ O ESNADA ÖLDÜRÜLDÜ


Kanlı olayın kanlı akışının detaylandırıldığı açıklamaya göre; silahlı saldırı sonrası terör örgütü mensupları olay yerinden yaya olarak kaçarken olay yerine yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunan Dört Ayaklı Minare olarak bilinen yerde Diyarbakır Barosu Başkanı ve mensuplarının basın açıklaması yaptığı sokakta, basın açıklamasının güvenliğini sağlayan polislerle teröristler arasında çatışma çıktığı, çıkan çatışmada olay mahallinde bulunan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin de hayatını kaybettiği kaydedildi.

Çatışma esnasında olay yerinde bulunan ve basın açıklamasını takip eden Anadolu Ajansı Muhabiri Aziz Aslan'ın ateşli silah ile elinden ve Doğan Haber Ajansı Muhabiri Ramazan Yavuz'un ise arbede esnasında omuzundan hafif şekilde yaralandığı hatırlatıldı. Her 2 basın mensubunun kaldırıldıkları hastanede tedavilerini müteakip taburcu edildikleri belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 4 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ


Olayla ilgili İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen 2 Mülkiye Başmüfettişinin ve 2 Polis Müfettişinin incelemelerinin devam ettiği bildirildi.