Foto: DHA


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Hükümetin IŞİD konusundaki duyarlılığı son 5- 6 ay içinde oldu. Ondan önce yoktu. Türkiye lojistik merkezi oldu.

Yabancı kaynaklara göre, IŞİD'in 3'te biri Türkiye vatandaşı. Savaş bitince mutlaka gelecekler domates ekmeyecekler. Gelecekler mutlaka. Hizbullah da bu şekilde örgütlenmedi mi? Düşmanımın düşmanı olarak görüldü. Faaliyet göstermeleri engellenmedi. Eylemler yaptılar birisi engellendi mi? Göz altına alındı mı?" dedi.

"BU OLAY 2 AYLIK BİR OLAY DEĞİL"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Haber Türk TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile terör konusunda görüşmesi ve sonrasında Kılıçdaroğlu'nun yaptığı basın açıklamasının eleştirilmesini değerlendirmesi istenen Tanrıkulu, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çankaya Köşkü'ne gitmeden önce görüşmeden sonra basın açıklaması yapacağını duyurdu zaten. Bu konudaki görüşünü paylaştı. Özel konuşmaları bizimle de paylaşmadı. Kiminle görüştüğünü bile bize söylemedi. Biz soru sormayız paylaşmak isterse paylaşır. Basın toplantısına ilişkin özel hiç bir şeyi paylaşmadı. CHP Genel Başkanı gidip bilgi aldı. Davutoğlu büyük bir mahcubiyet ve aciziyet içinde. Bu olay 2 aylık bir olay değil. 13 yıldır iktidardasınız. 2 aylık hükümette olmadık. Gelin 4 yıllık bir hükümet kuralım dedik. Kaosa giden süreç, güvenmeyip yeniden seçime gitmeleri" diye konuştu.

"SİYASET BİRLİKTE FOTOĞRAF VERMEKTİR"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör konusundaki görüşme taleplerine verdiği olumsuz yanıtları değerlendirmesi istenen Tanrıkulu, "Siyaset birlikte fotoğraf vermektir. Konuşursunuz. Sokakta MHP ile görüşüyoruz. Beraber fotoğraf vermek istememeleri doğru değil" dedi.

'IŞİD'İN 3'TE BİRİ TÜRKİYE VATANDAŞI"
IŞİD konusundaki mücadelenin yetersiz olduğuna vurgu yapan Tanrıkulu, "Hükümetin IŞİD konusundaki duyarlılığı son 5- 6 ay içinde oldu. Ondan önce yoktu. Türkiye lojistik merkezi oldu. Yabancı kaynaklara göre, IŞİD'in 3'te biri Türkiye vatandaşı. Savaş bitince mutlaka gelecekler domates ekmeyecekler. Gelecekler mutlaka. Hizbullah da bu şekilde örgütlenmedi mi? Düşmanımın düşmanı olarak görüldü. Faaliyet göstermeleri engellenmedi. Eylemler yaptılar birisi engellendi mi? Göz altına alındı mı?" diyerek tepki gösterdi.

'SADECE A HABER'E HABER VEREREK GİDİYOR"
Tanrıkulu, "Bu ülkenin Başbakanı büyükelçilerden sonra Ankara'daki patlamanın olduğu yere gidebiliyor. Sadece A Haber'e haber vererek gidiyor. Olguları anlamayacak bir duruma getirilmiş durumda. Güçlü bir şekilde kaynaklarına inemiyorsunuz" dedi.

'MUHTEMELEN BÜYÜK MİTİNG OLMAZ'
Ankara'daki patlama nedeniyle mitinglerine ara verdiklerini yenileyen Tanrıkulu, "Cuma günü karar vereceğiz. Muhtemelen büyük miting olmaz. Hiç kimse karamsar olmasın inadına barış ve özgürlük diyeceğiz" dedi.