Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, bütün gün masa başında oturmak zorunda kalan ve bu nedenle göbek problemi yaşayan beyaz yakalılara özel önerilerde bulundu.

Ünlü Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, özellikle de beyaz yakalıların en önemli problemlerinden biri olan göbek problemi ile ilgili konuştu. Sözcü TV'ye açıklamalar yapam Kümeli, ''Ekstra ücretler ödeyip spor salonlarına gitmeden, çok basit değişikliklerle göbeğinizden kurtulabilirsiniz'' ifadelerine yer verdi. Kümeli şunları söyledi:

PARÇALAYICI ENZİMLER VAR AMA...


''Göbek problemi çok hızlı yemek yemekten, karbonhidratı çok sevmekten ve az su içmekten kaynaklanır. Kimin göbeği varsa sorun aynı şeyi söyleyecektir. Mutlaka karbonhidratı bol bol tüketiyor ve seviyordur. Karbonhidrattan kastım, ekmek, makarna, börek, pasta... Ağzımızda parçalayıcı enzimler var. Yemek borumuzda hiçbir sindirim unsuru yoktur midede de hidroklorik asit ile parçalanır besinler ve sonra ince bağırsağın girişine gelir.Midedeki parçalanma öncesinde yavaş yemek yiyen insan kendi dişleriyle çiğneyerek o mideye gelen besini küçültür.''

20 DAKİKADA YEMEK YEMEK


''Bu küçültme onun ileride göbek oluşmamasını sağlar. O halde eğer birz yemeğimizi yavaşlatırsak ve 20 dakikaya yayarsak. Eğer biz karbonhidratı öğlen ve abartmadan yersek ve akşama taşımazsak hatta ve hatta makarna yiyeceksek çok tahıllı makarnayı tercih edersek göbek oluşumunu durdurmuş oluruz. Karbonhidrat ihtiyacımızı yine çok tahıllı bir ekmek içine yapılmış bir sandviçten de alabiliriz. Pilav yiyeceğimiz zaman da kepekli pirinçten ya da kinoadan alırsak midemizde ve göbek bölgemizde küçülmeleri görürüz.''

ANANASIN FAYDASI


En önemlisinin ananas tüketmek olduğunu belirten Taylan Kümeli, ''Ananasta bromealin denilen bir madde vardır. Bu madde vücuttaki iltifabı kurutur ve yağların yakımını hızlandırır. O ananastaki bromealinden faydalanmak için akşam yemeğinden sonra iki dilim taze olarak tüketin. Yanında bir çay bardağı süt, yoğurt veya kefir de içebilirsiniz. Bunu rutin hale getirirseniz göbekteki yağların azaldığını görürsünüz'' şeklinde konuştu.