Uluslararası haber ajanslarına dayandırılarak verilen "Tayland Türkiye'deki temsilcilikleri geçici bir süre kapatma kararı aldı" iddialarına açıklama geldi.

Tayland Krallığı Ankara başkonsolosluğu yayımladığı basın bildirisi ile "Tayland Krallığı Başkonsolosluğu kapatıldı" haberlerini yalanladı. Yapılan açıklamada başkonsolosluğun hala aktif şekilde hizmette olduğu hatırlatıldı.

"SADECE VİZE BÖLÜMÜNÜ GÜVENLİK İÇİN KAPATTIK"

Bildiride "vize ve konsolosluk bölümünün 8 Temmuz itibariyle ziyaretçilerin güvenliği açısından geçici olarak kapatıldığının" altı çizildi.



Önceki gece Taylan'a sığınan Uygurluların Çinli yetkililere teslim edilmesini protesto eden bir grup, İstanbul'daki Tayland Konsolosluğu'nda eylem yapmış, eylemde istenmeyen görüntüler ortaya çıkmıştı.

"TÜRK POLİSİNE TEŞEKKÜR"

İstanbul'daki olaylı protestonun gerçekleştiği süre haricinde Tayland başkonsolosluğu ve etrafının gayet sakin ve her zamanki seyrinde olduğu bilgisi de verildi. Ayrıca başkonsolosluk “güvenliğin sağlanması ve korunmasında hızlı ve uygun aksiyon alan güvenlik güçlerine ve konuyla ilgilenen diğer Türk hükümeti görevlilerine teşekkürlerimizi sunarız” diyerek duydukları memnuniyeti dile getirdi.



Tayland'a kınama

Tayland'a kınama