ASUMAN ARANCA/ANKARA

Türkiye tarihinin en önemli davası olarak görülen 274 sanıklı Ergenekon davasının duruşmasına, teröristbaşı Öcalan'ı sorgulayan Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un ifadesi damga vurdu. Uğur, "Sorgu sırasında savcı Zekeriya Öz bana 2 sayfalık bir yazı gösterip 'tanıyor musun' diye sordu. Yazı, İmralı'daki bebek katilinin el yazısı. Ben sorguladığım için yazısını biliyorum. Bunlara not gönderilmiş. Birinci sırada benim ismim yazıyordu" dedi.

Sanıklardan CHP Miletvekili Sinan Aygün de, "Tankım, topum yok nasıl hükümeti devirecektim? Bu davada suç hükümeti devirmek. Hangi hükümeti? Herhalde AKP hükümetini. Ama ben Ecevit hükümetini devirmekle yargılandım" diye konuştu.

Ergenekon olmasaydı ne olurdu?

Ergenekon olmasaydı ne olurdu?


 

ZEKERİYA ÖZ GÖSTERDİ
Ergenekon davasının 3. duruşmasında, terörist başı Öcalan'ı sorgulayan Albay Hasan Atilla Uğur savunma yaptı. Uğur ifadesinde özetle şunları söyledi:

‘’Bugün yurt dışında kaçak bulunan savcı Zekeriya Öz, sorguda bana 'Senin kahramanlıkların varmış, Öcalan'ı sorgulamışsın,  Hurşit Tolon, Şener Eruygur hakkında bir kaç şey söyle, seninle ilgili düşüneyim' dedi. Ömrü terörle mücadelede geçmiş ve bundan gurur duyan bir Türk subayı olarak Öz'e farklı bir yanıt verdim. Öz, de bana, 'Seni bu dosyada yönetici yapacağım' dedi ve yaptı. Sorguda Öz bana 2 sayfalık bir yazı gösterip 'Tanıyor musun' diye sordu. Yazı, İmralı'daki bebek katilinin el yazısı. Ben sorguladığım için yazısını tanıyorum. Bunlara not gönderilmiş. Öz, 'Bak birinci sırada kimin ismi yazıyor' dedi. Baktım kendi ismim yazıyor.

Başbuğ savunma yaptı

Başbuğ savunma yaptı


 

TİMİ ALIR GİDER ÇATIŞIRIM
Bu davada, cezaevlerinde bulunan teröristler gizli tanık yapıldı. Benim hakkımda istenen şeyleri söylemesi karşılığında Ümraniye Cezaevi'nde "saltanat kurması" sağlandı. Bu gizli tanığın, teröristlere bir kadın aracılığıyla uyuşturucu verdikten sonra onları vurduğu yönünde beyanda bulundu. Bir Türk subayının veya terörle mücadele eden polisin, savcının, hakimin yapacağı şeyler mi bunlar? Ben öyle bir ihbar alırsam timimi alır giderim, sağ olarak alırsam alırım, yoksa çatışırım. Bu davanın bir hukuk davası olduğunu kimse söyleyemez. Ben hala Apo'yu sorgulayan, terörle mücadele eden Türk subayıyım. Bu davalar büyük kumpas davasıydı. Şükür ki bu günleri gördük. Bu davanın esastan bozulmasını talep ediyorum."

Balyoz kumpasında iki subay iddiası!

Balyoz kumpasında iki subay iddiası!


 

TANKIM TOPUM YOK
Savunma yapan CHP Milletvekili Sinan Aygün de, 14 yıl Ankara Ticaret Odası başkanlığını yaptığını, hükümetleri, yanlış buldukları uygulamalarda eleştirdiğini belirterek, "Amacının muhalefet etmek değil, ekonomiyle ilgili yanlış uygulamaların giderilmesini, esnafın sorunlarının çözülmesini talep etmekti" dedi. Aygün şöyle konuştu:

'AKP'yi 10 senedir denedik olmuyor'

'AKP'yi 10 senedir denedik olmuyor'


 

‘’5 yıl boyunca varlığından haberdar olmadığım, bilmediğim, görmediğim bir örgütün üyesi olarak yargılandım.Tankım, topum yok nasıl hükümeti devirecektim? Tüm iddiaları çürüttüm. Ne sorgum yapıldı, ne son sözüm soruldu. Mahkumiyet kararını TV’den öğrendim. Bu davada suç hükümeti devirmek. Hangi hükümeti? Herhalde AK Parti hükümetini. Ama ben Ecevit hükümetini devirmekle yargılandım. Ecevit'i mahkemeye verdim, bu mahkemeye vermek hükümeti devirmekmiş. Bu davada yargılanan herkes gibi bir kumpasa kurban edildim. Dava dosyasında aleyhimde delil olabilecek tek bir somut delil yok.’’

Aygün'ün savunmasının ardından, ilk hafta geride kalmış oldu. Yargıtay’daki duruşma, Pazartesi günü devam edecek